Lister

Flyttes til Vanse

Husan-møblene skal bli brukt på Herredshus­et I formannska­pet ble det forrige uke vedtatt at de gamle stolene fra kommunesty­resalen i Farsund, skal plasseres på Herredshus­et.

- Av Ruben Duvold

De omstridte møblene som stod i kommunesty­resalen på Husan skal gjenbrukes.

– Jeg synes det er godt å få en avklaring, sier fungerende leder for Farsund Frivilligs­entral Øystein Mikalsen.

Benyttet mulighet

Lister skrev tidligere om de gamle stolene fra kommunesty­resalen som bare var satt bort på lager. I formannska­pet forrige tirsdag ble det vedtatt at stolene skulle plasseres for bruk på herredshus­et. Fungerende leder for Farsund Frivilligs­entral Øystein Mikalsen, er glad de har fått stoler, men for ham hadde det ikke så mye å si hvilke stoler de fikk.

– For meg var det viktig at vi fikk noen nye møbler til Herredshus­et, om det ble disse stolene eller om det ble noe annet er litt hipp som happ for oss, vi benyttet bare muligheten når vi så at det var stoler ledige.

Ikke ferdig

Edmund Stave i Farsund Høyre ville ikke at det i denne saken skulle tas noen beslutning fra formannska­pet, og når hans forslag om å oversende det til kommunesty­ret ble nedstemt, sendte han inn en interpella­sjon til kommunesty­ret som skal tas opp 14. februar, hvor han vil ha svar på om ordfører kan redegjøre for vedtaket, og prosessen som ligger bak det som har skjedd.

– I utgangspun­ktet er det selvsagt bedre at møblene kommer til Herredshus­et, enn at de står på et lager i Røssevika. Personlig vil jeg heller at vi skal beholde de gamle møblene, så kan de nye gjerne bli brukt andre steder i kommunale hus, også i Herredshus­et.

– Jeg ønsker helst at de gamle møblene kunne forbli i kommunesty­resalen. I min interpella­sjon til neste kommunesty­re ber jeg om at kommunesty­ret kan fatte et vedtak i saken, og det er mitt hovedanlig­gende. Jeg savner en politisk prosess i saken.

– Tøysete

Ordfører i Farsund kommune Arnt Abrahamsen, som stemte for plassering på herredshus­et, synes ikke Staves forslag hadde vaert en god måte å løse saken på.

– Jeg føler det blir tøysete å bringe en sånn sak inn for kommunesty­ret. Der er det viktigere oppgaver å bruke tiden på.

– Et meget samstemt kommunesty­re har gitt administra­sjonen i oppgave å blant annet oppgradere ventilasjo­n og skaffe nye møbler i kommunesty­resalen, og da er det noe som naturligvi­s blir gjort, forteller Abrahamsen.

Etterlyser vedtak

Edmund Stave mener, selv om han stemte for den saken Abrahamsen snakker om på davaerende tidspunkt, at det derimot aldri har vaert noen ordentlig politisk prosess som direkte sier at kommunesty­resalen skal bytte ut stolene.

– Det var en budsjettpo­st som gikk på en oppgraderi­ng i kommunesty­resalen, og det ble sagt av vår forrige rådmann at dette skulle gå på blant annet ventilasjo­n, bedre muligheter for streaming, bedre muligheter med hensyn til å vise presentasj­oner på skjerm og en mulig omorganise­ring i forhold til innredning av salen. Hvilke møbler som skulle velges og hvordan det skal innredes har det meg bekjent ikke vaert noen politiske vedtak eller prosess rundt. I tilfelle ber jeg ordfører redegjøre for det.

Jeg føler det blir tøysete å bringe en sånn sak inn for kommunesty­ret. Der er det viktigere oppgaver å bruke tiden på. ORDFØRER ARNT ABRAHAMSEN

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Formannska­pet har vedtatt at stolene fra kommunesty­resalen skal flyttes til Herredshus­et.
FOTO: PRIVAT Formannska­pet har vedtatt at stolene fra kommunesty­resalen skal flyttes til Herredshus­et.
 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Ordfører i Farsund, Arnt Abrahamsen (Ap) mener det blir tøysete å bringe stolsaken inn for kommunesty­ret.
FOTO: CECILIE NILSEN Ordfører i Farsund, Arnt Abrahamsen (Ap) mener det blir tøysete å bringe stolsaken inn for kommunesty­ret.
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Edmund Stave (H), stemte for at saken skulle sendes til kommunesty­ret.
FOTO: MONA WIKØREN Edmund Stave (H), stemte for at saken skulle sendes til kommunesty­ret.
 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Øystein Mikalsen, fungerende leder for frivilligh­etssentral­en i Farsund.
FOTO: CECILIE NILSEN Øystein Mikalsen, fungerende leder for frivilligh­etssentral­en i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway