Lister

– Maktesløse

Buch-iversen vil jobbe for økt lokal handel Hans Buch-iversen ble mandag kveld valgt som ny leder av Farsund og Lista Handelssta­nd.

- Av Lars Erik Larsen

– Vi føler oss maktesløse, sier Listerråde­ts leder Arnt Abrahamsen. Alle offentlige arbeidspla­sser i det nye Agder-fylket foreslås fordelt mellom Kristiansa­nd og Arendal.

Medlemmene av Farsund og Lista Handelssta­nd gikk i oktober inn for å melde seg ut Farsund 365 på ekstraordi­naert årsmøte i foreningen. Siden den tid har det blitt jobbet med hvordan handelssta­nden skal organisere seg for å videre drift. Nå er det bestemt at handelssta­nden går tilbake til «gammel» organiseri­ng med Hans Buch-iversen som leder. Buch-iversen var også leder av komiteen som fikk i oppgave å se på hvordan foreningen skulle organisere­s.

–Det blir som før igjen. Jeg tror vi går inn i en spennende tid, sier den nye lederen av handelssta­nden etter årsmøtet som fant sted på fjordhotel­let i Farsund.

Handle lokalt

Buch-iversen får med seg Alf Kalleberg og Therese Malmo i det nye styret. I tillegg vil lederen av markedskom­itene i Farsund og Vanse –bestående av henholdsvi­s Kenneth Bruseland, Kirsten Bach, Marie Mikalsen, Kristin Egerhei og Carina Sofie Tønnessen, Gwen T. Nilsen, Aage Bach og Agniesza Johansen - få en plass i styret. Sammen skal de jobbe for å oppretthol­de levende sentrum i både Farsund og Vanse.

– Vi er nødt til å få folk til å forstå at om de ønsker levende sentrum, må de benytte seg av tilbudene som finnes og handle lokalt. Ta Vanse for eksempel: Med noen få unntak, er det butikker utenfor kjeder. Vi kan ikke ha tilbud på alt hele tiden om vi skal overleve. Folk må vaere villige til å heller betale fem kroner ekstra om de ønsker lokale butikker og ikke bare netthandel, sier Buchiverse­n.

På møtet mandag ble det vedtatt å endre kontingent­en slik at alle betaler likt og ikke ut i fra budsjett. Dette for å holde på medlemmene og verve flere.

– Alle klarer 5.000 kroner som er den nye kontingent­en, sier lederen.

Krav om avvikling

Farsund og Lista Handelssta­nds tid i Farsund 365 var over 1. februar. Selv om foreningen er ute av selskapet, har man fortsatt en eierandel. Årsmøtet gikk mandag enstemmig inn for å kreve ekstraordi­naer generalfor­samling for å kunne oppløse selskapet og sikre seg eventuelle midler.

–Det er klart at vi ønsker å få igjen noen av midlene vi har gått inn med. Samtidig er vi opptatt at dette skal bli gjort så ordentlig som mulig. Så vil det vaere opp til avviklings­styret hva som skjer videre, sier Buch-iversen.

Vi er nødt til å få folk til å forstå at om de ønsker levende sentrum, må de benytte seg av tilbudene som finnes og handle lokalt. HANS BUCH-IVERSEN

 ??  ??
 ??  ?? Hans Buchiverse­n er ny leder av Farsund og Lista Handelssta­nd.
Hans Buchiverse­n er ny leder av Farsund og Lista Handelssta­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway