Lister

Habilitete­n i havna

-

EPolitiker­ne bør forlange at Ravndal ikler seg uniformen, står skolerett og forteller dem hva som egentlig ligger bak.

tter snart åtte år med forvikling­er, venting og mye frem og tilbake, ser det omsider ut til å kunne bli en etablering i Lauervik for Marin Elektro og Lasse Engesaeth. I over 32 år har bedriften leid lokaler av Farsund kommune på Farøy. Men da Glastad-familien kjøpte eiendommen i 2011, ble virksomhet­en fortrengt. Firmaet med åtte ansatte fikk imidlertid tilbud om å kjøpe en kommunal eiendom ved Lundevågen for etablering der. Det skulle imidlertid vise seg å bli et langt lerrett å bleke.

FORELØPIG SISTE kapittel i sagaen om Marin Elektro ble skrevet i teknisk utvalg i forrige uke. Der gikk samtlige politikere imot administra­sjonens forslag om bygge ned det lokale firmaets forslag til regulering­splan og grunnlag for forretning­sdrift. Innskrenki­ng av en molo og muligheten for kommersiel­t bensinsalg var blant forslagene. Men politikern­e viste seg å vaere sitt ansvar bevisst. Det ser nå ut til å åpne seg for en løsning for det forsmådde firmaet.

SAMTIDIG som Marin Elektro fikk tommel opp, ga flere av utvalgspol­itikerne både administra­sjonen og havnefogd Ravndal en skikkelig skrape. Sistnevnte hadde – påtakelig nok – erklaert seg inhabil i saken i forkant av utvalgsmøt­et. Ifølge kommunalsj­ef Just Quale skal det skyldes havnefogde­ns sterke engasjemen­t i saken. Nå vil han unngå spekulasjo­ner om dette engasjemen­tet i ettertid.

FOR UNDER FIRE måneder siden tok Ravndal – som administra­sjonens saksbehand­ler – til orde for å selge en annen sjøtomt i Lauervika på billigsalg til et annet, konkurrere­nde lokalt firma i båtbransje­n. Havnestyre­t sa imidlertid nei til Cecilie Buch Boyer og Farsund båt og motor, men ville gå i dialog for å finne en annen tomt til virksomhet­en. Vi antar at havnefogde­ns inhabilite­t er knyttet til den saken og naere forbindels­er til Buch Boyers far, tidligere ordfører Richard Ivar Buch.

MEN HVORFOR erklaerer Ravndal seg først inhabil nå? Hvis våre antakelser om årsaken er riktige, var han jo i høyeste grad inhabil i Farsund båt og motor-salget. Aller helst burde han blitt tatt av saken – enten av sine administra­tive sjefer på Husan eller av havnestyre­t. Politikern­e bør forlange at Ravndal ikler seg uniformen, står skolerett og forteller dem hva som egentlig ligger bak. Saksbehand­lere kan nemlig ikke bli inhabile kun av egen saksbehand­ling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway