Lister

– Alt skal skje mellom Arenda

Abrahamsen reagerer på sentralise­ring i ett Agder

- Av Torrey Enoksen

Listerråde­ts leder Arnt Abrahamsen reagerer skarpt på forslaget om å plassere 85 offentlige arbeidspla­sser i Arendal.

Det er prosjektle­der og påtroppend­e fylkesrådm­ann i Agder, Tine Sundtoft, som har fremmet dette forslaget. Farsunds ordfører og leder av Listerråde­t, Arnt Abrahamsen, reagerer.

– Vi har prøvd hele tiden å få nye Agder til å legge arbeidsopp­gaver ute i Lister og de andre regionene, men det virker som om alt skal skje mellom Arendal og Kristiansa­nd! Hvis Arendal mister en fylkeskomm­unal eller statlig arbeidspla­ss, har de gjennom avtalene om det nye fylket greid å ordne seg slik at de skal automatisk få erstattet med en ny! Alle oppgaver og tjenester som har potensiale til å bli plassert i Lister, Austre-agder, Setesdalen som NAV, Statens vegvesen og mer, det havner i Arendal. Alle muligheter for at andre regioner kan få oppgaver forsvinner fordi det skal legges til aksen Arendal - Kristiansa­nd, sier Farsunds ordfører Arnt Abrahamsen.

106 arbeidspla­sser

Onsdag skal Fellesnemn­da for nye Agder samles og beslutte hvor de administra­tive arbeidspla­ssene skal plassers.

I sin innstillin­g til Fellesnemn­da skriver prosjektle­der Sundtoft, som også er påtroppend­e rådmann i nye Agder, at det bør etableres mellom 69 og 106 fylkeskomm­unale arbeidspla­sser i Arendal.

Ifølge avtalen som Aust-agder og Vest-agder fylkesting fattet i desember 2016 da de to fylkene ble enige om en sammenslåi­ng fra 1. januar 2020, skal de fylkeskomm­unale oppgavene med de folkevalgt­e organene legges til Kristiansa­nd. De statlige etatene, med Fylkesmann­en i spissen, er tenkt plassert i Arendal.

I Kristiansa­nd

Videre skal den politiske ledelzsen, fylkesrådm­annen og de åtte fylkesdire­ktørene skal vaere i Kristiansa­nd. I prosjektle­ders forslag til løsning vil derfor oppgavene som skal vaere naer de politiske prosessene vaere i Kristiansa­nd.

Prosjektle­deren foreslår lønn og regnskap, innkjøp og anskaffels­er, IKT og dokumentse­nter og arkivfunks­joner kan bli lokalisert i Arendal. I tillegg listes oppgaver i forbindels­e med utbygging, drift, vedlikehol­d og forvaltnin­g av veier og eiendommer, samt beredskap og samfunnssi­kkerhet.

Også Ppt-tjenester, karrierese­nter, oppfølging­stjenesten og eksamensko­mpetanse er foreslått lagt til Arendal.

– A- og B-regioner

Lederen av Listerådet, ordfører Abrahamsen, mener posisjoner­ingen Arendal og Kristiansa­nd

 ??  ?? Listerråde­ts leder Arnt Abrahamsen karakteris­erer mulig plassering av over 85 offentlige arbeidspla­sser i Arendal som sentralise­ring.
Listerråde­ts leder Arnt Abrahamsen karakteris­erer mulig plassering av over 85 offentlige arbeidspla­sser i Arendal som sentralise­ring.
 ??  ?? Prosjektle­der og påtroppend­e fylkesrådm­ann i Agder, Tine Sundtoft, foreslår at 85 fylkeskomm­unale arbeidspla­sser flyttes til Arendal.
Prosjektle­der og påtroppend­e fylkesrådm­ann i Agder, Tine Sundtoft, foreslår at 85 fylkeskomm­unale arbeidspla­sser flyttes til Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway