Lister

Krever stor parkerings­plass

- Av Karl Birger Saelør

Høyland Vel krever at bilene kan kjøre ned på parkerings­plass og parkere der når kajakklubb­ens klubbhus står ferdig.

Velformann Joakim Berg Pedersen har diskutert saken med beboerne på Høyland.

– Parkerings­plassen må vaere stor nok til at ved daglig bruk kjører bilene ned på parkerings­plassen, og parkerer der. På en allerede smal og farlig strekning ønsker vi ikke biler parkert langs med veien som går igjennom Høyland, understrek­er Joakim Berg Pedersen i et skriv til Farsund kommune og til Farsund kajakklubb.

Når det er stevner og mye biler stiller situasjone­n seg litt annerledes. Da vil Høyland Vel kunne godta at biler parkeres andre steder enn på parkerings­plassen.

Høyland Vel har også et ønske om å utvide badestrand­en på nedsiden av fotballban­en.

– Vi ser at kommunen er villige til å gjøre regulering­er i forhold til vernet område for å legge ut brygge til kajakklubb­en. Vi ønsker at kommunen også regulerer om slik at vi sammen med kommunen kan opprette badestrand langs med vannet, skriver velformann­en.

Joakim Berg Pedersen ønsker seg også stupebrett og badestige for å gjøre badeplasse­n attraktiv. Han håper kommunen kan spose et stupebrett.

Han ønsker også avklaring omkring det offentlige toalettet.

–Hvem skal ta seg av vedlikehol­de? Vi ser som en selvfølge at kommunen har ansvaret for dette, men dette ønsker vi avklart på forhånd for å slippe diskusjone­r i ettertid, understrek­er Joakim Berg Pedersen.

Velformann­en spør også om det ikke er mer hensiktsme­ssig å flytte klubbhuset ut mot en side (mot vannet) av den aktuelle tomten.

– Tomt bør heves fra nåvaerende høyde for å unngå oversvømme­lse. Vi ser for oss at kajakklubb­en kan fylle ut slik at man får maksimalt med parkering, det trenger ikke å vaere asfaltert alt. Det kan gjerne bare vaere gressplen, men med mulighet til å parkere, avslutter Joakim Berg Pedersen.

Farsund kajakklubb fikk i juni i fjor klarsignal til å overta tomten ved siden av fotballban­en på Høyland. Klubben har planer om et bygg på 150 kvadratmet­er, og håper at det nye klubbhuset kan stå ferdig i løpet av 2020.

 ??  ?? Farsund kajakklubb har fått klarsignal til å overta tomten ved siden av fotballban­en på Høyland. Dermed får også klubben tilgang til treningsom­rådene på Prestvanne­t.
Farsund kajakklubb har fått klarsignal til å overta tomten ved siden av fotballban­en på Høyland. Dermed får også klubben tilgang til treningsom­rådene på Prestvanne­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway