Lister

Al og Kristiansa­nd

85 offentlige arbeidspla­sser til Arendal

-

har forhandlet seg frem til, fører til «A-regioner» og B-regioner».

Dette er også et av temaene som vil bli tatt opp når Listerting­et samles i Tingparken i Haegebosta­d 11. februar.

Førsteaman­uensis ved UIA, Jon P. Knutsen, som også regnes som «Agderbyens» far, vil delta på møtet i Haegebosta­d neste uke. Det vil gi kommunene i Lister et innblikk i hvordan kommunene i Lister vil merke strukturen­dringene i Agder. Blant annet at Nye Lindesnes vil innlemme regionsama­rbeid med Nye Kristiansa­nd.

–Dette er sentralise­ring mellom Arendal og Kristiansa­nd! «A-regionene» er Arendal og Kristiansa­nd. Kristiansa­nderne har akseptert at Arendal skal få erstattet statlige eller andre offentlige arbeidspla­sser uansett. «B-regionene» er oss her i Lister, helt øst i Aust-agder og Setesdal, sier Abrahamsen.

– Hvordan reagerer de andre regionene på denne sentralise­ringen?

– Østre del av Aust-agder, Setesdal og Lister føler maktesløsh­et. Vi er bekymret for at Kristiansa­nd skal bli så gigantisk store at de egentlig ikke har bruk for et fylke! Vi ser også at Arendal-grimstad har oppdaget at Mandal-lindesnes nå skal bli en del av region Kristiansa­nd, trekkes noe av fokuset vestover. Vi seks kommuner i Lister ligger i et «ingenmanns­land». Behovet for at vi må stå sammen og bli mer samkjørte, er større enn noen gang tidligere, mener Farsundsor­dføreren.

Dette er sentralise­ring mellom Arendal og Kristiansa­nd! ARNT ABRAHAMSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway