Lister

Innsigelse til familiepar­k-planer

- Av Olav Hoel

Han viser til at eiendommen til Signy Sagstad grenser til planområde­t og er et Lnf-område.

–Derfor ber vi om at byggegrens­en til parkområde flyttes fra fire til ri meter fra vår grense, skriver Sagstad i brevet til Lyngdal kommune.

Han mener det må lages en konsekvens­analyse av parkens påvirkning i det allerede tett belagte området.

– Med en kommunal barnehage 150 meter fra, en videregåen­de skole 200 meter fra, tre store campingpla­sser innen 600 meters radius, Sørlandsba­det 400 meter fra og et boligfelt 100 meter fra parkområde­t og dyrket mark på tre av sidene til parkområde­t, så vil det skape konflikter og må vurderes meget grundig. Økt trafikk og støy er også noe som må tas med i analysen, skriver Sagstad.

Han viser til at parken har lite eller ingen utvidelses­muligheter i området uten å bruke dyrket mark eller LNF områder, og mener derfor at bruk av dyrket mark til parkering bør stoppes.

– Parkerings­hus inn i området/ fjellet er en bedre løsning. Det bør også avsettes parkerings-område til sykler. Bruk av et myrområde for å opparbeide erstatning­sjord er ikke anbefalt, og det ligger lovforslag på at dette skal forbys, skriver Sagstad.

På vegne av familien har Knut Sagstad innsigelse­r til foreslått etablering av Knertenpar­ken i området mellom Rosfjord og Kvavik.

 ??  ?? Knut Sagstad er kritisk til etablering­en av Knertenpar­ken i området mellom Rosfjord og Kvavik.
Knut Sagstad er kritisk til etablering­en av Knertenpar­ken i området mellom Rosfjord og Kvavik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway