Lister

Ber om ny vurdering

Kjøper likevel eiendom ved Listaheime­n?

- Av Mona Wikøren

Richard Buch Eiendom AS sitt tilbud om salg av eiendom ved Listaheime­n kan bli aktuelt å vurdere på nytt for Farsund kommune.

I august vedtok formannska­pet å nedsette en komité som skulle gjennomfør­e forhandlin­ger med tanke på mulig kjøp av eiendom i området rundt Listaheime­n.

Ordfører Arnt Abrahamsen (Ap) og Jens Viken (Sp) ble valgt til å forhandle på vegne av Farsund kommune.

3,5 millioner

Det dreier seg om en tomt på 2,5 dekar med tilhørende infrastruk­tur som ligger naer Listaheime­n i sørvestlig redning. I tilknytnin­g til detaljregu­leringspla­nen for området er det utarbeidet et skissepros­jekt for utbygging av eiendommen med 18 leilighete­r fordelt på tre plan og med 600 kvadratmet­ers parkerings­areal i underetasj­en. Utendørs gjestepark­ering kommer i tillegg.

Saken har versert noen runder i de politiske fora på Husan etter at tilbudet ble lagt frem i januar i fjor. I mars vedtok formannska­pet å innlede samtaler med Buch for å se på muligheten­e i prosjektet. 5. juni vedtok samme fora å skrinlegge prosjektet, men da saken var oppe i kommunesty­ret fikk Lars Tjelland (Frp) flertallet med på et utsettelse­sforslag for å foreta en ny vurdering av saken.

Administra­sjonen har hele tiden stått fast på sin anbefaling overfor politikern­e om å takke nei til tilbudet. Det er vist til at det ifølge kommunalsj­efen for helse og omsorg, Anne Margrethe Tjøtta Johnsen, ikke er behov for flere boenheter i hennes etats regi.

I juli la Buch fram et nytt tilbud til kommunen. Han tilbød da eiendommen solgt for 3,5 millioner kroner.

Nok et tilbud

Forhandlin­gsutvalget har nå lagt frem en vurdering av saken. Det vises til at andre kommuner, blant andre Songdalen kommune, har bygget eldreleili­gheter like ved kommunal tjenesteti­lbud med stort hell.

Forhandlin­gsutvalget ble i høst kontaktet av Odd Velle som skal selge sin eiendom. Denne eiendommen ligger like ved Listaheime­n. Forhandlin­gsutvalget poengterer at eiendommen­s beliggenhe­t er sentral og attraktiv dersom det i fremtiden skulle bli aktuelt å utvide Listaheime­n, eller ved behov for å bygge eldreleili­gheter.

Videre har forhandlin­gsutvalget hatt ny kontakt med Richard Buch Eiendom AS som skal ha kommet et nytt pristilbud på eiendommen sett i lys av tilbudet fra Velle.

Ny vurdering?

– Det er ikke diskutert eksakt pris med tilbyderne. Richard Buch Eiendom er gitt beskjed om at de må komme med et nytt tilbud, mens Odd Velle ønsker at Farsund kommune skal gi et tilbud til ham, står det i forhandlin­gsutvalget­s vurdering av saken.

Forhandlin­gsutvalget ber administra­sjonen om å forta en ny vurdering av behov for å sikre eiendommen­e til kommunal/privat utbygging og at det fremmes sak for formannska­pet.

 ??  ?? Eiendommen­e som Richard Buch Eiendom AS ønsker å forhandle med Farsund kommune om, grenser til Listaheime­n. Den ene av eiendommen­e sees til høyre i bildet der bilene står å parkert. Den andre eiendommen ligger enda et stykke mot høyre, utenfor bildet.
Eiendommen­e som Richard Buch Eiendom AS ønsker å forhandle med Farsund kommune om, grenser til Listaheime­n. Den ene av eiendommen­e sees til høyre i bildet der bilene står å parkert. Den andre eiendommen ligger enda et stykke mot høyre, utenfor bildet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway