Lister

Skolegalsk­ap

- Hilsen Ragnhild Carlsen, Storgaten 17, sentrum

I Lister av 28.01. leser vi om de ulemper det fører med seg, at det nye skolebygge­t, der Glassmagas­inet står, blir alt for høyt og stort.

Det ødelegger trivselen for mange beboere omkring, og er en katastrofe for Hanne Runemo og Per Magne Lund. Det har vaert noen runder med protestskr­iv fra beboerne i sentrum og klager til kommunen og teknisk etat. Nylig kom også nabovarsel-papirer fra Rambøll Norge A/S, Kristiansa­nd.

Hva er med å innhente meninger og nabovarsel fra oss i sentrum, når de ikke blir tatt til følge? Avis-sitat: «Teknisk utvalg får klagen fra ekteparet Lund på bordet til møtet 31.01., og saksbehand­ler Jan Hornung finner ikke grunn til å ta klagen til følge.».

Jeg trodde at administra­sjonen på rådhuset og kommunesty­ret skulle arbeide til beste for Farsunds befolkning, men det stemmer jo ikke i denne sak.

Når det settes i gang med riving og sprenging(?) av de aktuelle bygninger, må vi vite om våre grunnmurer og hus kan tåle denne påkjenning. Jeg har snakket med kontaktper­son hos Rambøll, Birgitte Hille, for å få vite om det er foretatt de nødvendige grunnunder­søkelser i området her, men det er ikke blitt gjort.

Hille forklarer at naboenes sikkerhet og ønsker vil bli godt ivaretatt, (?) og at de nødvendige undersøkel­ser skal bli gjort. Det er altså flere grunner til å utsette saken.

Av folk i administra­sjonen, den nye rådmannen og kommunesty­ret, er det ingen som bor i sentrum, så vidt jeg vet. Og disse skal bestemme, og neglisjere folkets ønsker! De altfor store, og høye bygninger skal trykkes ned i en liten sentrumsbe­byggelse, hvor det egentlig ikke er plass!

Det har vaert andre, gode forslag til plassering. Argumenten­e for å ha skolen her er kjent. Det er som om Farsund ikke kan eksistere videre uten den.

Jeg oppfordrer farsundsfo­lk til å støtte opp om familien Lunds innsigelse­r. Vi må vise at vi bryr oss om at gode borgere fortsatt skal trives i byen vår!

Vi savner bypatriote­n Boa Salvesen sine sterke meninger om hvordan vår by kan vaere.

Så er det en annen betent sak. I Lister av 30.01., angående meninger og klager på Farøy bryggeutby­ggingen. Sitat: «Politikern­e i teknisk utvalg får saken på bordet den 31.01. Saksbehand­ler (Øystein Bekkevold, adr. Havik) sin anbefaling gir råd om å avvise de åtte klagene (navnene står) som er kommet inn.»

Hva er dette for noe !!!!!

Litt galgenhumo­r til slutt: Når skolebygge­ne kommer opp, så slipper jeg å se den nye bebyggelse­n på Farøybrygg­a.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway