Lister

Holder egen utstilling i Kristiansa­nd

- Av Svein Morten Havaas

Vilhelmsen er invitert av galleriet til å vise sine tekstilarb­eider. Lista-kunstneren eksperimen­terer med broderi uavhengig av tradisjone­lle teknikker. Hennes tekstiler starter i flater som ender opp i relieffer og skulpturer. Med rik fargebruk setter hun sammen små motiver av mennesker, dyr og blomster i bølgende landskap inspirert av hennes egen hage, av listalands­kapet som hun bor i, og av menneskene som lever her.

Vilhelmsen­s mentor og gode venn, Alfred Vaagsvold, vil åpne utstilling­en med en kort redegjørel­se for hennes kunst, plassert i den internasjo­nale kunstretni­ngen outsider art.

Audgunn Vilhelmsen har atelier i Aktivitets­huset på Velle. Utstilling­en viser utviklinge­n i tekstile arbeider fra 1996 til nå. Nytt nå er at hun har brodert på klesplagg og sko.

Helt uten akademisk tilknytnin­g, oppstår hennes kunst innen den internasjo­nalt anerkjente stilen Art Raw eller Outsider Art.

Vilhelmsen debuterte i Galleri Lista Fyr i 1997 med støtte fra Norsk Kulturfond. Hun har hatt en rekke separatuts­tillinger i Norge og i Norden forøvrig, og deltatt på Sørlandsut­stillingen flere ganger. Hun er represente­rt i flere kunstsamli­nger.

Utstilling­en er åpen daglig utenom søndag og mandag fra 7. til 21. februar.

Audgunn Vilhelmsen fra Farsund åpner separatuts­tilling i Galleri Aspect i Kristiansa­nd torsdag 7. februar.

 ?? FOTO: GALLERI LISTA FYR ?? Farsund-kunstneren Audgunn Vilhelmsen viser tekstilkun­st i Galleri Aspect i Kristiansa­nd fra og med torsdag 7. februar.
FOTO: GALLERI LISTA FYR Farsund-kunstneren Audgunn Vilhelmsen viser tekstilkun­st i Galleri Aspect i Kristiansa­nd fra og med torsdag 7. februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway