Lister

Flytter fra prestegård­en

Sogneprest­en vet ikke om han fortsetter i jobben

- Av Lars Erik Larsen

Runar Foss Sjåstad er usikker på om han fortsetter i jobben som sogneprest på Lista.

Runar Foss Sjåstad og familien flytter til Lyngdal i sommer. Det er foreløpig ikke klart om han fortsetter i jobben som sogneprest.

I november kom det fram at representa­nter for flere menigheter på Lista hadde skrevet brev til menighetsr­ådet og sogneprest­en på Lista, hvor de mente at sistnevnte forfekter en laere som avviker fra deres syn.

– Vi ser med bekymring på at vår sogneprest gjennom ulike media forfekter en laere som på flere punkt avviker fra det vi ønsker å stå for, slik vi finner i Bibelen - Guds ord. Dette betrakter vi som uttrykk for en laere som vi ikke kan stå for. Som bedehusfol­k ønsker vi å stå for en hel og full bibel. I fellesskap vil vi fortsette å be for kirkens ledere og menighet, stod det blant annet i brevet som var undertegne­t Kirsti Olsen, formann i Betlehem.

Brevet kom på et tidspunkt han allerede var delvis sykemeldt. Han ble deretter hundre prosent sykemeldt, noe han fortsatt er. Tirsdag skrev sogneprest­en på Facebook at han og familien flytter ut av prestegård­en i Vanse og til Lyngdal i sommer. På spørsmål om han har sagt opp stillingen som sogneprest, svarer han følgende på en tekstmeldi­ng til Lister.

–Nei, jeg har ikke sagt opp min stilling. Jeg er fortsatt sykemeldt, og ja, vi skal flytte til Lyngdal i juni. Vi overtar et familiehus. Vedrørende om jeg fortsetter som sokneprest på Lista, så er det usikkert. Jeg har god dialog med arbeidsgiv­er og fagforbund­et, så får tiden vise hva fremtiden vil bringe.

– Det som er sikkert er at jeg vil i en eller annen stilling fortsette som prest, fortsetter han.

Fortsetter som prest

Bedehusopp­røret førte til et enormt engasjemen­t blant mange - både på sosiale medier og i avisen Lister. Ifølge Foss Sjåstad er ikke dette en avgjørende faktor for at de nå flytter fra Vanse.

– Det er flere årsaker til at vi flytter. Hovedårsak­en er at vi overtar et familiehus, skriver Foss Sjåstad.

– Hvordan har du opplevd de siste månedene etter det som skjedde?

– Det har vaert tøft, men ser nå lysere på fremtiden. Kommer til å fortsette som prest når jeg blir friskmeldt.

Det har vaert tøft, men ser nå lysere på fremtiden RUNAR FOSS SJÅSTAD

 ??  ??
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Runar Foss Sjåstad vet ikke om han fortsetter i jobben som sogneprest på Lista.
FOTO: MONA WIKØREN Runar Foss Sjåstad vet ikke om han fortsetter i jobben som sogneprest på Lista.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway