Lister

Moralen etter den snodige seansen i formannska­pet er at administra­sjonen må glippe mer, mye mer.

-

RMoralen er også at lokalpolit­ikerne må undre seg mer og vaere mindre fornøyd med svarene de får fra administra­sjonen for å få et ekte grunnlag for å fatte beslutning­er.

ådmann Ståle Manneråk Kongsvik sa i formannska­pet i Farsund at forslaget om å la Lister Nyskaping AS overta oppgaver, som Farsund 365 har ivaretatt til nå, skyldes en feiltakels­e. «Det var en glipp. Det skulle ikke stått noe om Lister Nyskaping i saksutredn­ingen.» sa Kongsvik i formannska­pet da saken ble behandlet tirsdag. Som

Lister24 skrev mandag ble saksdokume­ntene til formannska­pet sendt ut tirsdag i forrige uke. Men mandag ble det sendt ut nye papirer med endret forslag til vedtak.

ORDFØRER Arnt Abrahamsen (Ap), som er styremedle­m i Lister Nyskaping, begrunnet at i januar 2018 sendte Lister Nyskaping ut et tilbud til samtlige kommuner, som er deleiere av selskapet, om det var førstelinj­etjenester som selskapet kunne bidra løse for kommunene. Farsund har aldri reflektert over forslaget, men evaluering­sgruppa for Farsund 365 tok innspillet fra Lister Nyskaping med i sitt arbeid. «Punktet er altså ikke tatt helt ut av lufta, men det har aldri vaert politisk dialog om dette».

EDMUND Stave (Høyre) var ikke helt fornøyd med svarene som ble gitt i formannska­pet. Han stilte seg undrende til at det skrives om samarbeid med et privat aksjeselsk­ap i saksutredn­ingen om noe som ikke er drøftet. Formannska­pet skulle altså i utgangspun­ktet ha stemt over noe som aldri er blitt drøftet i Farsund kommune.

MORALEN etter den snodige seansen i formannska­pet er at administra­sjonen må glippe mer, mye mer, slik at offentligh­eten får innsyn i hva som egentlig foregår. Ordfører Arnt Abrahamsen har konsekvent ikke tellet lenger enn til én epost når Lister har begjaert innsyn i saksbehand­lingen hans. Moralen er også at lokalpolit­ikerne må undre seg mer og vaere mindre fornøyd med svarene de får fra administra­sjonen for å få et ekte grunnlag for å fatte beslutning­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway