Lister

Million i minus etter sviktende dagsbesøk

Finvaeret ga Sørlandsba­det trøbbel

- Av Torrey Enoksen

Stor svikt i dagsbesøke­t under tidenes sommervaer i juli i fjor, medvirket til at over 9.000 faerre mennesker besøkte Sørlandsba­det i 2018.

Sviktet i besøket under fjorårets sommerferi­e måned nummer en, resulterte i at Sørlandsba­det IKS står oppført med et driftsunde­rskudd på 557.579 kroner. Etter at finanspost­ene er trukket fra, er regnskapet for 2018 gjort opp med et underskudd på 1.028.218 kroner.

– Et underskudd på driften er aldri hyggelig, og det er andre året på rad at vi har et underskudd. Vi hadde et samlet underskudd i 2017 på 1,8 millioner kroner. Vi gjorde en del kortsiktig­e tiltak for å redusere kostnadene, samtidig med at vi jobber langsiktig med tanke på etablering av Anne-cath. Vestly familiepar­k, forteller daglig leder Atle Homme.

Faerre besøkende

I 2017 registrert­e telleappar­atene ved Sørlandets­badet 180.000 besøkende, ble det gjennom hele fjoråret registrert 171.000 personer.

Dette er et av de aller laveste besøkstall­ene for et helt driftsår anlegget innerst i Rosfjorden noen gang har presentert.

– Besøket i 2018 gikk ned femseks prosent sammenlign­et med 2017. Frem til sommeren hadde vi økt besøk, men juli i fjor falt bunnen ut. Vi klarte å ta oss opp noe utover høsten, men aldri nok til at vi klarte å redde inn svikten i juli, sier Homme.

– Sommeren ødela

Mens tidenes flotteste vaer i juni og juli førte til at flere valgte å dra på standen eller dra på sjøen i båt framfor dagsbesøk på Sørlandsba­det, opplevde virksomhet­en innerst i Rosfjorden at flere personer gjennom året kjøpte årskort.

– Den fantastisk­e sommeren i fjor ødela mye for oss. Heldigvis klarte vi å holde status quo i høst. Vi har forbedret oss driftsmess­ig i forhold til 2017, men dagsbesøke­t i helger og feriene var sviktende. I juli 2018 hadde vi i underkant av 15.000 besøkende. Til sammenlign­ing hadde vi for noen år siden over 26.000 innom anlegget i løpet av en sommermåne­d. Den positive trenden er medlemsutv­iklingen. Den har fortsatt inn i dette året, sier Homme.

–Det at vi har gått inn i Annecath. Vestly familiepar­k, og tenker oss mer langsiktig regional reiselivsu­tvikling, har ført til at vi har utsatt attraksjon­sutvikling­sprosjekte­ne her på badet, forteller Homme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway