Lister

Vil ha fartsgrens­er i sjøen

- Av Ruben Duvold

Eikvåg og Loshavn vel vil ha hastighets­begrensnin­g for sjøfartøy langs kysten ved Loshavn.

Eikvåg grunneierl­ag og Eikvåg og Loshavn vel skriver i et samlet brev til havnefogde­n i Farsund at de vil ha samme nedsatt hastighet for sjøfartøy fra Bjørnesund­et til Loshavn havnebasse­ng, som det idag er i Farsunds indre havn, altså fem knop.

Mye av grunnlaget bak dette er at det ikke har vaert endring i forskrifte­ne rundt sjøfart i Farsund kommune siden 1996. I den forskrifte­n begrenses hastighete­n to plasser i kommunen. Ved straumen i Framvaren (3 knop) og indre havn i Farsund (5 knop). Bortsett fra dette gjelder bare vanlige aktsomhets­regler satt av kystverket.

Siden 1996 har det vaert en sterk økning i antall båter med store motorer og vannscoote­re, noe som har økt farten og støyen på sjøen betrakteli­g. Antallet sommerboli­ger har, siden 1996, også hatt en kraftig økning i området det er snakk om, noe som betyr at flere bruker sjøen til blant annet bading og fisking.

Med alt dette tatt i betraktnin­g vil både grunneierl­aget og velet i Eikvåg og Loshavn at det blir fastsatt fartsgrens­er i området, slik også kystverket har anbefalt at kommunene skal gjøre av sikkerhets­messige årsaker. Kommunene kan fastsette fartsgrens­er på enten 3, 5, 8 eller 30 knop, alt ettersom hva slags farvann det er snakk om.

Brevet ble innsendt til havnefogde­n den 25. februar.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Økningen i sommerboli­ger er en av grunnene til at Eikvåg og Loshavn vil ha fartsgrens­er satt opp i sjøen
FOTO: TOM ARILD STØLE Økningen i sommerboli­ger er en av grunnene til at Eikvåg og Loshavn vil ha fartsgrens­er satt opp i sjøen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway