Lister

NRK mener de har dekning for påstandene

- Av Mona Wikøren

NRK Sørlandet avviser at de har skrevet usant om Sørlandet sykehus Flekkefjor­d.

Det skriver Faedreland­svennen onsdag.

For halvannen uke siden varslet tillitsval­gte ved Sørlandet sykehus Pfu-klage mot NRK fordi de mener en artikkel gir feilaktige opplysning­er om kvaliteten på tilbudet i Flekkefjor­d. De tillitsval­gte viser til en Nrk-artikkel hvor det hevdes at sykehuset har vaert nedlegging­struet og at de har vaert avhengige av å få opp antall operasjone­r.

De tillitsval­gte har også valgt å klage inn en overskrift som sto på NRKS nettside i 13. februar. Her ble sykehuset i Flekkefjor­d betegnet som et «skandalesy­kehus».

Nå har også administre­rende direktør Nina Mevold ved Sørlandet sykehus reagert. Ifølge fvn.no har hun skrevet brev til NRK Sørlandet. Brev skal vaere vedlagt saksdokume­ntene til møte i sykehusets styre førstkomme­nde fredag.

Faedreland­svennen siterer følgende fra brevet: «NRK Sørlandet har ved tre anledninge­r den siste tiden publisert en påstand som er usann. NRK har etter vårt skjønn ikke sannsynlig­gjort at det er dekning for påstanden.»

Fungerende distriktsr­edaktør Thomas Sommerset sier til Faedreland­svennen at de ennå ikke har fått den formelle klagen fra PFU. Sommerset argumenter­er med at sakene skal vaere sannferdig­e og balanserte, og ikke gå lengre i påstander enn det er dekning for.

 ??  ?? For halvannen uke siden varslet tillitsval­gte ved Sørlandet sykehus Pfu-klage mot NRK .
For halvannen uke siden varslet tillitsval­gte ved Sørlandet sykehus Pfu-klage mot NRK .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway