Lister

– En enorm interesse

Frivilligs­sentralen låner ut skøyter i Lyngdal

- Av Olav Hoel

Lyngdal Frivilligs­entral er godt fornøyd med etterspørs­elen etter å låne skøyter.

– Det er veldig stor interesse for å låne utstyr. Nå har jeg ikke fått telt over akkurat for vinterferi­en, men hvis vi tar januar måned, så har vi langt over hundre utlån, sier leder Beate M. Johnsen i Lyngdal Frivilligs­entral.

– Vellykket –Hva tenker du om interessen for å låne utstyr?

– Det har vaert en enorm interesse. Dette har uten tvil vaert veldig vellykket, og det er skøytebane­n i seg selv som gjør dette. Vi var jo ikke involvert i dette med skøytebane­n, men hadde et annet prosjekt sammen med Lister Friluftsrå­d som gikk på at vi tenkte å bygge en utstyrsban­k med utlån. I den forbindels­e kjøpte vi også inn noen skøyter, og de hadde vi klare i desember. I januar åpnet skøytebane­n, så det hele var litt tilfeldig. Samtidig passet det veldig greit, sier Johnsen.

Det er i hovedsak Mona Fredbo som har mest med utlånet å gjøre, og de har fast kontortid på dagtid på tirsdager og torsdager. Her har de i overkant av 60 skøyter i ulike størrelser på lager som de kan låne ut i inntil en uke om gangen. I vinterferi­en arrangerte de i samarbeid med Lister Friluftsrå­d blant annet en skøytedag hvor de anslår at mellom 70 og 80 barn deltok.

– Vi låner ut for at folk skal ha lyst til å prøve, er usikre på om de kan eller ikke har råd til å kjøpe utstyret selv. Hvis folk finner ut av at dette var veldig gøy og har lyst til å gjøre oftere, så går de gjerne og kjøper utstyr selv. Vi er primaert her for å sikre at alle kan delta. De som ikke føler de kan betale utstyret selv kan selvsagt komme og ta gjentatte lån, sier Johnsen.

Denne uken er det vinterferi­e i blant annet Rogaland, og hun ser ikke bort fra at det kan komme et rush fra vestlandet denne uken.

–Men vi må også ta det etter hva vi har anledning til. Vi har egentlig bare en stilling på denne sentralen og har ikke et kommersiel­t utlånssyst­em. Vi regner med at de som har skøyter ta disse med seg, men er det noen føler at de trenger og ikke har mulighet til å skaffe seg på andre måter, så er de velkommen til å komme innom og få lånt, sier Johnsen.

– Låner dere ut annet utstyr også?

– Vi er medlem i en organisasj­on som heter «BUA», hvor vi har fått inn noe utstyr. Dette må derimot registrere­s, så vi er litt i startfasen og låner ikke det ut enda da vi ikke har fått det inn i systemene våre, sier Johnsen.

Skoler

Hun forteller at det er mange barn og unge som kommer for å låne skøyter, også i skoletiden.

– Mange av de som kommer hit for å låne skøyter er fra både barnehager og skoleklass­er da det har blitt veldig populaert for skolene å bruke gymtimene på skøytebane­n, og da er det alltid noen i klassene som ikke har skøyter eller hjelm. Vi har derimot ingen kriterier til de som kommer, så også voksne som ønske det kan få låne skøyter, sier Johnsen.

Denne vinteren har også gitt dem noen erfaringer.

– Vi ser at folk som bruker skøytene gjerne tråkker på asfalt eller betong, noe skøytene ikke tåler og dermed blir uskarpe. Til neste sesong må vi derfor se om vi skal skaffe oss en slipemaski­n, sier Johnsen.

Dette har uten tvil vaert veldig vellykket, og det er skøytebane­n i seg selv som gjør dette BEATE M. JOHNSEN I LYNGDAL FRIVILLIGS­ENTRAL

 ??  ?? Beate M. Johnsen, leder av Lyngdal Frivilligs­entral, er godt fornøyd med etterspørs­elen etter lånte skøyter.
Beate M. Johnsen, leder av Lyngdal Frivilligs­entral, er godt fornøyd med etterspørs­elen etter lånte skøyter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway