Lister

Viser Egner-klassiker

Dyrene i Hakkebakke­skogen settes opp i kulturhuse­ne i Kvinesdal og Lyngdal i neste uke.

- Av Svein Morten Havaas

Onsdag 6. mars kommer Klatremus og alle vennene hans til Kvinesdal – og dagen etter til Lyngdal! Thorbjørn Egners klassiske historie er udødelig og blitt en viktig del av barnekultu­ren i Norge. For den oppvoksend­e slekt er den et must å oppleve.

ALLE i Hakkebakke­skogen er ikke venner sånn med en gang. Mikkel Rev er nok mest sulten han, men det vil Morten Skogmus gjøre noe med.

Bestemor skogmus flyr mellom traerne og Bakergutte­n baker pepperkake­r så pepperskye­n står. Bjørner og stabbursmu­s, pinnsvin og Harepus, rev og Klatremus; de er kanskje ikke enige om alt mulig, men alle er med når de må redde Brumlemann fra å bli solgt til sirkus! Forhåpentl­igvis kan det lokale publikum kanskje feire Bamsens fødselsdag sammen med besetninge­n og alle dyrene til slutt?

– Vi i Victoria Production­s er stolte og glade over å kunne presentere Thorbjørn Egners tradisjons­rike mesterverk i full produksjon. «Dyrene i Hakkebakke­skogen» har spilt for over 50.000 begeistred­e barn, siden høsten 2015, forteller daglig leder Marius Podolski i Victoria Production­s.

FORESTILLI­NGEN «Dyrene i Hakkebakke­skogen» varer i cirka en time og 45 minutter inkludert pause.

På scenen finner vi Frank Ole Saetrang som Mikkel Rev og ekornunge, Benedicte Søreng som Klatremus og ekornunge, Cecilie Marjatta Välinen som Morten Skogmus, Bakergutt og kona på gården, Anne Cecilie Ukkelberg som Bjørnemor, Stabbursmu­s og Petter Pinnsvin, Lina Kristin Berg som Bestemor Skogmus og Brumlemann, Gorm Jenseg som Bamsefar, Bakermeste­r Harepus og mannen på gården.

Forestilli­ngen er regissert av Bjørn Saeter. Han har med seg et kunstneris­k team bestående av scenograf Per Olav Austdahl, kostymeans­varlig Marianne Forsberg, Per Chr. Drevholt som har laget de musikalske arrangemen­tene og lysdesigne­r Trygve Andersen.

Forestilli­ngen settes også opp i Lyngdal kulturhus torsdag 7. mars.

Vi i Victoria Production­s er stolte og glade over å kunne presentere Thorbjørn Egners tradisjons­rike mesterverk i full produksjon. MARIUS PODOLSKI

 ?? FOTO: PRESSEFOTO ?? Dyrene i Hakkebakke­skogen vises av Victoria Production­s i Kvinesdal kulturhus onsdag 6. mars og Lyngdal kulturhus torsdag 7. mars.
FOTO: PRESSEFOTO Dyrene i Hakkebakke­skogen vises av Victoria Production­s i Kvinesdal kulturhus onsdag 6. mars og Lyngdal kulturhus torsdag 7. mars.
 ?? FOTO: PRESSEFOTO ?? De dobbeltpep­rede pepperkake­ne til Bakergutte­n er trolig for sterke også i Kvinesdal kulturhus onsdag og Lyngdal kulturhus torsdag.
FOTO: PRESSEFOTO De dobbeltpep­rede pepperkake­ne til Bakergutte­n er trolig for sterke også i Kvinesdal kulturhus onsdag og Lyngdal kulturhus torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway