Lister

Jesu hjerte for mennesker

-

I slutten av januar var det full aktivitet i foajeen i Troens Bevis i Kvinesdal. Da skulle kofferter med leker og tøy til barna på to barnehjem pakkes og gjøres klart. Et tjuetalls mennesker fra distriktet dro på besøk til barnehjemm­ene som Dina stiftselse­n har i Kongo.

Video og bilder viser at barna blir utrolig glade over besøket, og de elsker gavene de får. De fleste av jentene er der fordi de har blitt voldtatt. De har historier å fortelle jeg kvier meg for å høre. Derfor er jeg så glad for at noen hjelper. Dina stiftelsen utfører Jesu hjerte i handling.

Om det var noe Jesus demonstrer­te, var det at han brydde seg om mennesker. For eksempel vernet han om kvinnen som skulle bli straffet for hor (Joh. 8), han vekket opp den døde sønnen til enka som ikke hadde andre barn (Luk. 7), han kastet ut sju onde ånder som plaget Maria Magdalena (Luk. 8) og han aeret og anerkjente barna (Mark. 10). Han så folk. Han hjalp ut av nød. Han ga håp og liv.

Han sa selv at han ikke var kommet for å dømme verden, men for å frelse (Joh. 3, 17). Han sa også at det vi gjør mot en av Hans minste, det gjør vi mot Ham (Matt. 25): For jeg var sulten, og dere ga meg mat; jeg var tørst, og dere ga meg drikke; jeg var fremmed, og dere tok imot meg; jeg var naken, og dere kledde meg; jeg var syk, og dere så til meg; jeg var i fengsel, og dere besøkte meg.’ I dag er vi Jesu kropp på jord, og Han har lagt sin kjaerlighe­t ned i oss – først og fremt for at Han elsker oss, men også for at vi skal gi den videre!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway