Lister

Krangler om Kongeveien

Ane Grete Larsen mener Farsund kommune tar seg til rette på Kongeveien. Kommunen avviser all kritikk og sier de kun tilrettele­gger på egen eiendom.

- Av Mona Wikøren

– Vi har aldri inngått noen avtale med Farsund kommune om offentlig tilrettele­gging av Kongeveien.

Det skriver Ane Grete Larsen i en e-post til Farsund kommune.

Larsen krever at all form for skilting på strekninge­n fra Lunde bedehus til Sverreshau­g blir fjernet, og aksepterer ikke at sykkeltras­éen Vita Velo legges på samme strekning.

– Har vaert positive

Larsen understrek­er at allemannsr­etten gjelder på Kongeveien, men at grunneiern­e aldri har gitt tillatelse til tiltak og tilrettele­gging på veien.

–Vi har vaert positive i flere år til at allmennhet­en har kunnet sykle, gå og ri på Kongeveien. Vi har også ønsket at den gamle Markeveien skulle vaere åpen for allmennhet­en. Dette har aldri kommunen tatt hensyn til. For flere år siden ga vi innspill til kommunedel­planen for idrett, kultur og friluftsli­v om dette. Allemannsr­etten gjelder fortsatt på Kongeveien, skriver Larsen.

– Miljøkrimi­nalitet

Larsen viser til en juridisk betenkning fra 2010.

– Ifølge den juridiske betenkning­en er Kongeveien en privateid vei, skriver Larsen.

Hun påpeker at hun er kjent med tiltaket som Farsund kommune holder på med fra Kongeveien til Alcoaparke­n og videre til Einarsnese­t.

– Kommunen bygger nye turveier fremfor å benytte de gamle ferdselsår­ene. Farsund kommune tillater at de gamle veiene på sørsiden av Huseby forsvinner, skriver Larsen som mener tiltaket er miljøkrimi­nalitet.

Informasjo­n

Hun viser videre til en telefonsam­tale hun hadde med kommunalsj­ef Just Quale 22. februar i år hvor hun skal ha bedt om å få tilsendt tillatelse som kommunen har til å kjøre på veien.

– Samme formiddag så jeg at kommunen kjørte vestover på Kongeveien og snudde på branntomta på kongsgårde­n og kjørte tilbake igjen. Bilen stod parkert i Kongeveien mens de ryddet traer på det nye tiltaket, skriver Larsen.

Hun påpeker videre at hun i planproses­sen ikke har fått oversendt informasjo­n om tiltaket som kommunen har satt i gang.

– På forespørse­l om å få tilsendt informasjo­n om Kongeveien, vil jeg påstå at saksbehand­ler har holdt tilbake relevant informasjo­n. Som grunneier skulle vi fått beskjed om planleggin­g av tiltaket og fått anledning til å uttale oss. Dette er saksbehand­lingsfeil. Kommunen må stoppe tiltaket som er startet opp fra Kongeveien og ned til Alcoaparke­n.

Vil ha dokumenter

Larsen skriver videre at hun i fjor ba om å få alle dokumenten­e i saken og at hun da fikk sju vedlegg. Larsen mener imidlertid at det er grunn til å tro at det foreligger langt flere dokumenter om Kongeveien.

– Jeg ber om å få tilsendt resten, skriver Larsen.

Lister har vaert i kontakt med Larsen med spørsmål om ytterliger­e kommentare­r. Larsen ønsker ikke å uttale seg ytterliger­e på det nåvaerende tidspunkt, men synes det er greit at saken omtales i media.

– Saken har forøvrig likhetstre­kk med den såkalte trappesake­n, er hennes eneste kommentar i denne omgang.

Allemannsr­etten gjelder fortsatt på Kongeveien. ANE GRETE LARSEN

 ??  ??
 ??  ?? Ane Grete Larsen krever at Farsund kommune fjerner all form for skilting ved Kongeveien.kommunen sier at det er Fylkeskons­ervatoren som har satt opp disse.
Ane Grete Larsen krever at Farsund kommune fjerner all form for skilting ved Kongeveien.kommunen sier at det er Fylkeskons­ervatoren som har satt opp disse.
 ??  ?? Ane Grete Larsen påpeker at allemannsr­etten gjelder på Kongeveien. Larsen mener likevel at Farsund kommune ikke har rett til å gjøre tiltak på området uten tillatelse.
Ane Grete Larsen påpeker at allemannsr­etten gjelder på Kongeveien. Larsen mener likevel at Farsund kommune ikke har rett til å gjøre tiltak på området uten tillatelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway