Lister

Fil-drøs og løgn over en kopp kaffe

Inviterer til minimuseum

- Av Åse Astri Bakka

– Noe av det viktigste med denne utstilling­en er å snakke med Fil-veteraner og lyve om gamle dager.

Dét sier påtroppend­e Fil-leder Trond-erik Langås, som lørdag hadde inntatt den knallgrønn­e sofaen i portnerbol­igen i Farsund sammen med Tom Harald Mossmann og Erik Stølen.

At sofaen er Fil-grønn er et svaert passende tilfeldig sammentref­f, ettersom det er Farsund Idrettslag som har «overtatt» lokalet i Torvgaten denne måneden.

Lokalet er pyntet med både bilder, drakter, pokaler og andre minner fra FILS over 100 år lange historie.

Historisk tverrsnitt

– Jeg har gått gjennom det vi har og valgt ut et tverrsnitt av årene gjennom FILS historie, sier Langås.

FIL har betydd mye for mange gjennom årene. Erik Stølen og Tom Harald Mossman er to av lagets veteraner som har brukt mye tid i og for klubben.

Stølen har vaert aktiv i klubben som spiller og trener siden guttedagen­e, med en 3. plass i Dana-cup som høydepunkt. Nå er han trener for G12.

Mossmann har 37 landskampe­r i volleyball bak seg som junior og senior, og har vunnet både serien og cup på toppnivå. Nå spiller han for FIL i 1. divisjon.

De tre mennene har mye å prate om både seg imellom og med gjester som tar turen innom porterboli­gen. De kommende lørdagene er det andre Fil-veteraner på plass.

– Morsomt

Det er Frivilligs­entralen i Farsund som står bak det de selv kaller «ANNO, Norges eneste pop-up Frivilligh­etsmuseum».

– Hva tenker du om å bli spurt om å stille ut her?

– Det var fantastisk morsomt. Og det kunne jo ikke vaert i en mer passende måned, påpeker Langås og minner om at det onsdag skal stemmes om det blir en sammenslåi­ng av idrettsklu­bber i Farsund eller ikke.

 ??  ?? Påtroppend­e Fil-leder Trond-erik Langås (til venstre) sammen med Fil-veteranene Erik Stølen og Tom Harald Mossmann.
Påtroppend­e Fil-leder Trond-erik Langås (til venstre) sammen med Fil-veteranene Erik Stølen og Tom Harald Mossmann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway