Lister

Kommunen søker om stort bygg på Huseby

- Av Ruben Duvold

I møte for oppvekst og kultur torsdag ble det klart at kommunen søker om forslag nummer 1 og det største bygget til fylkesmann­en.

Det var opprinneli­g tre forskjelli­ge forslag på hva slags bygg det skulle søkes om fra kommunens side på Huseby. Et stort bygg med varmestue, lager, strøm og vann, et bygg med varmestue og lager eller et lite bygg som bare inneholder en rasteplass med heldekkend­e tak.

Torsdag ble det klart at kommunen søker om forslag nummer én til fylkesmann­en, altså bygget som har strøm og vann inkludert. De har også landet på at forslag nummer to, med varmestue og lager, skal vaere deres sekundaer løsning.

Inge Eikeland som er enhetslede­r i Farsund kommune tror bygget kan trekke flere ekstra turister til kommunen og vaere viktig for Lista hvis det går gjennom.

–Hvis vi hadde fått det til ,så er det ingen tvil om at det hadde blitt spektakula­ert å ha et slikt bygg der ute, og det ville absolutt vaert med på å sette et nytt og større fokus på Listastren­dene. Jeg tror nok dette kan lokke litt flere til kommunen fordi bygningen kan bli flott.

Fylkesmann­en har tidligere vaert negativ til denne løsningen på grunn av at området er vernet, men har også uttalt at de ikke vil forskutter­e noe før de har fått en søknad på bordet, noe de nå skal få fra kommunen.

 ?? FOTO: FARSUND KOMMUNE/BGM ARKITEKTER AS ?? Kommunen skal søke om et stort bølgehus på Huseby, med innlagt strøm og vann.
FOTO: FARSUND KOMMUNE/BGM ARKITEKTER AS Kommunen skal søke om et stort bølgehus på Huseby, med innlagt strøm og vann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway