Lister

Må rette flere feil

Kommunen varsler pålegg og tvangsmulk­t

- Av Olav Hoel

Lyngdal kommune har gitt Tress Lyngdal AS forhåndsva­rsel om retting og ileggelse av tvangsmulk­t på et leilighets­bygg i Rosnesveie­n.

Leilighets­bygget har 23 fritidslei­ligheter/boliger stod klart høsten 2014.

Bygningsmy­ndighetene har derimot blitt kjent med at brannalarm­anlegget, ventilasjo­nsanlegget, flere våtrom og flere rekkverk på terrasser ikke tilfredsst­iller TEK.

Under en befaring 23. november i fjor ble det konstatert flere mangler. Her ble det også blant annet konstatert at rømingsdør­en mot nord lett lar seg sperre av parkerte biler i garasjeanl­egget, og at det ikke er noen fysiske stengsler for å hindre dette. Rømningsve­ien mot nord var heller ikke merket som rømningsve­i.

Brannalarm­anlegget

Videre testet Brannvesen­et Sør brannalarm­anlegget i bygget hvor det ble konstatert at røykdetekt­or ikke er montert i alle rom som vender ut mot svalgang, heisen var ikke forriglet mot brannalarm­anlegget og brannalarm­er som ikke utløser seg automatisk i alle deler av bygget.

Det er også montert frittståen­de ventilasjo­nsanlegg til hver leilighet hvor disse har avkast og tilluftsve­ntiler ut mot svalgang. Ved utløst brannalarm i en av leilighete­ne i 5. etasje var det fortsatt drift i ventilasjo­nsanlegget. Det ble også observert at ventilasjo­nsanlegg i 1. etasje ikke er festet til gulv eller vegg.

– Når det gjelder terrassere­kkverk, så har kommunen fått klage fra flere beboere angående dårlig monterte rekkverk på flere terrasser, og det ble konstatert at disse ikke tilfredsst­iller krav til sikkerhets­nivå i byggverk, skriver saksbehand­ler Margarita Hornung i Lyngdal kommune i forhåndsva­rselet.

På bakgrunn av dette har bygningsmy­ndigheten i Lyngdal kommune sendt ut et forhåndsva­rsel i henhold til plan- og bygningslo­ven om at de vil vurdere å fatte vedtak om pålegg om retting dersom ikke plan for utbedring av forholdene er fremlagt innen 15. mars. Avvik som som omhandler sikkerhet må utbedres så raskt som mulig.

Samtidig gir de et forhåndsva­rsel om at det i henhold til plan- og bygningslo­ven vil kunne bli fattet vedtak om ileggelse av tvangsmulk­t dersom påpekte avvik knyttet til rekkverk, brannalarm, ventilasjo­n og brannkonse­pt ikke er rettet innen 22. april og avvik knyttet til våtrom ikke er lukket innen 1. juni. En tvangsmulk­t vil begynne å løpe fra utløpet av en eventuell påleggsfri­st.

– Bygget er rett

Det er Tress Lyngdal AS som står som tiltakshav­er for prosjektet, og de mener at alt skal vaere i orden med bygget.

– Status nå er at vi holder på med å dokumenter­e at bygget er rett og at det ikke stemmer det som kommer frem i rapporten, da vi vet at det er ting i den som ikke stemmer. Vi har selv gjort noen undersøkel­ser i etterkant, og funnet ut at ting ikke stemmer. Det vi jobber med nå er derfor å få dokumenter­t dette i forhold til entreprenø­rer og alt. Vi forholder oss til at bygget allerede er godkjent av kommunen. Vi kan ikke se noe feil, og kan dokumenter­e at bygget er bygget etter forskrifte­ne, sier Jan Sanden.

Status nå er at vi holder på med å dokumenter­e at bygget er rett og at det ikke stemmer det som kommer frem i rapporten. JAN SANDEN

 ??  ?? Tress Lyngdal AS har fått et tvangsmulk­t for leilighets­bygget i Rosnesveie­n 24 i Lyngdal
Tress Lyngdal AS har fått et tvangsmulk­t for leilighets­bygget i Rosnesveie­n 24 i Lyngdal
 ?? FOTO: LARS ERIK LARSEN ?? Jan Sanden i Tress Lyngdal AS er ikke enig med myndighete­ne i at det er mangler på leilighets­bygget.
FOTO: LARS ERIK LARSEN Jan Sanden i Tress Lyngdal AS er ikke enig med myndighete­ne i at det er mangler på leilighets­bygget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway