Lister

Få, men engasjerte UKM-DE

- Av Olav Hoel

Marius Kalleberg Mydland var en av scene-aktøreene som gikk videre til fylkesfina­len under UKM på Rocky i Lyngdal.

– Det var gøy å opptre her i dag, men det var en litt annerledes opplevelse i forhold til da jeg var med i fjor da vi var på kulturhuse­t. Men en mindre scene kommer man mye tettere på publikum. I og med at det var så få påmeldte, ble det samtidig mer naert og sosialt, sier Kalleberg Mydland.

Han har spilt klassisk gitar i snart seks år og lørdag spilte han et klassisk stykke av Fernando Sor.

– Jeg har alltid vaert glad i å spille gitar, og takket umiddelbar­t ja da jeg fikk tilbudet om å spille gitar på kulturskol­en. Jeg kommer nok til å fortsette å spille gitar, men jeg er ikke sikker på hvor mye det blir, sier Kalleberg Mydland.

I år VAR det kun fem sceneopptr­edener på UKM i Lyngdal mot 13 i fjor. Dette gjorde at arrangøren valgte å flytte årets arrangemen­t fra kulturhuse­t til fritidsklu­bben Rocky på Rom i Lyngdal. Selv om det var positive sider ved å ha det her, legger ikke Kalleberg Mydland skjul på at det er noe spesielt å ha det på kulturhuse­t.

– Jeg likte det nok bedre i fjor da det var på den store scenen på kulturhuse­t da jeg synes det er gøy med en stor sal og god lyd. Samtidig har det vaert veldig gøy i år også. Vi hadde blant annet workshop som vi laerte mye av, sier Kalleberg Mydland.

ARRANGØR PÅL T. FOSSO forsvarer valget ved å legge årets UKM til fritidsklu­bben. – Ettersom det var litt få påmeldte denne gangen tenkte vi det var lurt å ha det her da det er mye ungdommene kan gjøre når det er litt dødtid. Det er en intim og fin scene, så jeg tror vi får pakket det godt sammen og presentert det på en best mulig måte kontra på kulturhuse­t hvor det blir stort og åpent. Er det få deltakere, blir det også faerre folk som kommer, og da kan det fort bli litt glissent der, forklarer Fosso.

Han forteller at antallet deltakere på UKM har falt de siste årene, og legger ikke skjul på at han synes det er litt rart at det ikke var flere påmeldte.

– Jeg skal ikke si jeg er si jeg er skuffet, for jeg er glad for de som melder seg på, men jeg skjønner ikke helt hvorfor det ikke er med flere. Men da må vi bare tenke nytt og spørre

 ??  ?? Det var god stemning blant deltakerne på UKM i Lyngdal, selv om de var faerre enn de pleier vaere.
Det var god stemning blant deltakerne på UKM i Lyngdal, selv om de var faerre enn de pleier vaere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway