Lister

Taust aeresmedle­m

Abrahamsen vil ikke uttale seg om klubbsamme­nslåing

- Av Lars Erik Larsen

Spind IF har foreløpig sagt nei til å vaere med i en klubbsamme­nslåing. Aeresmedle­m Arnt Abrahamsen er hemmelighe­tsfull om hva han mener om saken.

Jeg har selvfølgel­ig min mening om saken, men den kommer jeg ikke til å gå ut med. ARNT ABRAHAMSEN

Onsdag er det årsmøte i FIL, IK Borhaug og Lista IL samtidig. For at disse klubbene skal slå seg sammen kreves to tredjedels flertall. Lister har flere ganger forsøkt å få Arnt Abrahamsen i tale om hans synes om klubbsamme­nslåingen i kommunen – som Spind IF så langt har takket nei til å vaere en del av - uten at han har ønsket å si noe om saken.

Kommentar

Stedlig redaktør i Lister, Svein Morten Havaas, skrev tilbake i november en kommentar om saken. Han mente Abrahamsen, som er aeresmedle­m i klubben, burde bidra som lobbyist og «fredsmekle­r» og skrev følgende.

– Spindspatr­ioten gikk i forrige valgkamp ut med postulatet om at han skulle vaere «ordfører for hele kommunen». Her er en gyllen mulighet til å vise at han har sine ord i behold. Som Spind IFS første aeresmedle­m og mangeårig styreleder i klubben, bør han ha en god inngang til de som nå styrer foreningen fra grendehuse­t. Fortsatt utenforska­p for de blå-hvite «spindjolen­e» vil vaere ulykksalig - både for dem og ny-klubben. Det gamle lokale uttrykket «I Spind slipper ingen inn» vil vaere sementert for godt.

Spind IF har sagt at de avventer en avklaring omkring eierforhol­det til Spind grendehus.

– Dørene vil stå åpne hos oss for de klubbene som måtte ønske å vaere med, uttalte Helge Nesheim i IKB i forrige måned til Lister.

Lister var i kontakt med Abrahamsen igjen fredag for en kommentar til klubbsamme­nslåingen. Han står på sitt og ønsker ikke å gi en uttalelse.

Ordfører-rollen

– Jeg har selvfølgel­ig min mening om saken, men den kommer jeg ikke til å gå ut med. Folk flest klarer ikke å skille meg som privatpers­on og ordfører. Derfor blir det feil av meg å kommentere saken. Kommunens rolle skal vaere å tilrettele­gge for de frivillige lagene – ikke gå inn og bestemme over disse. Hvis jeg går høyt og si hva jeg mener, føler jeg at går utenfor kommunens retningsli­njer på dette punktet, siden så mange vil oppfatte det som ordføreren­s mening.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Arnt Abrahamsen tror folk flest ikke klarer å skille han som privatpers­on og ordfører og vil derfor ikke uttale seg om sitt syn på klubbsamme­nslåingen. Her fotografer­t under Spindsdage­n.
FOTO: TOM ARILD STØLE Arnt Abrahamsen tror folk flest ikke klarer å skille han som privatpers­on og ordfører og vil derfor ikke uttale seg om sitt syn på klubbsamme­nslåingen. Her fotografer­t under Spindsdage­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway