Lister

Enda en gullhelg

Fortsetter gull-sankingen

- Av Olav Hoel

– Lørdag tok hun gull på 60-meteren og søndag gull på 200-meteren. To gull av to mulige er god uttelling, sier far og trener Jens Arild Johannesse­n til regionavis­en Lister om Elin Serine Vik Johannesse­n, som konkurrere­r i 18/19-årsklassen, sine resultater i helgen.

–På 60- meteren gjorde hun det veldig bra. Hun løp løp inn på 7,73, et hundredel bak personlig rekord. I forsøkshea­tet på 200-meteren søndag løp hun inn på tiden 24,91 og finalen løp hun på 24,82, tre tideler bak personlig rekord. Det er en veldig bra tid, og hun er godt fornøyd med begge løpene. Når det samtidig gir to gull, så er det en maksimal uttelling, legger han til.

Helgens mesterskap i Ulstenvik utenfor Ålesund var sesongens siste innendørss­tevne, og hun fikk derfor en god avslutning på denne sesongen.

– Dette ga samtidig mersmak og god motivasjon til å trene videre til sommerseso­ngen, som starter i midten av mai. To gull på to distanser er sjelden kost, sier Johannesse­n.

Også Sindre Olsvik fra Vanse deltok på helgens UM. Olsvik, som konkurrere­r for Tjalve IL, sikret seg gull i lengde i klassen U23.

Syk Medic

Også søstrene Dana (J16) og Maja Medic (J18/19) fra Lyngdal deltok på helgens UM. Sistnevnte fikk ikke ting helt til å stemme denne gang.

– For Maja har det nok ikke vaert den beste helgen. Hun har vaert litt syk i det siste, og klarte derfor ikke å komme i godt slag. På 60-meteren lørdag endte hun på 7. plass med tiden 8,02. Her hadde hun nok forventet noe bedre. På søndagens 200-meter valgte hun derfor å ikke stille til start siden hun ikke følte seg frisk nok, sier Johannesse­n.

Dette var også noe hun var forberedt på da Lister24 var i kontakt med henne før helgen.

–Jeg har vaert både syk og småskadet i det siste, så jeg kan ikke forvente så veldig mye. Men det hadde jo vaert gøy om det ble pallplass. Spesielt på 60-meteren, sa hun forrige uke.

For Dana Medic gikk det derimot noe bedre.

– Hun perset på forsøkshea­tet på 60-meteren før hun løp

Elin Serine Vik Johannesse­n fra Lyngdal tok i helgen to gull under ungdomsmes­terskapet i friidrett i Ulsteinvik.

inn på 6. plass i finalen med tiden 8.08. I lengde nådde hun ikke helt opp og ble nummer seks. 200-meteren kvalifiser­te hun seg dessverre ikke til, men alt i alt tenker jeg at hun skal vaere fornøyd med mesterskap­et, sier Johannesse­n.

– Brette opp ermene

Nå skal de bruke de neste to og en halv månedene til å lade opp til sommerseso­ngen.

– Nå er det bare å brette opp ermene og satse videre mot utendørsse­songen. Fremover blir det derfor masse trening, og et treningsop­phold i utlandet i påsken. Fra midten av mai og utover sommeren blir det stevner stort sett hver helg, sier Johannesse­n.

For Elin Serine Vik Johannesse­n er sommerens store mål å klare kravet for å komme til ungdoms-em i Borås i Sverige i juli.

–For å klare det kravet må hun løpe 200 meter på 24,30. For øyeblikket er persen hennes 24,48, som betyr at hun er 18 hundredele­r unna kravet. Dermed burde hun kunne klare å nå kravet, sier Johannesse­n.

To gull av to mulige er god uttelling JENS ARILD JOHANNESSE­N, FAR OG TRENER

 ?? FOTO: JENS ARILD JOHANNESSE­N ?? Elin Serine Vik Johannesse­n tløp opp mot personlig rekord på begge distansene hun deltok med i helgens UM i Ulsteinvik.
FOTO: JENS ARILD JOHANNESSE­N Elin Serine Vik Johannesse­n tløp opp mot personlig rekord på begge distansene hun deltok med i helgens UM i Ulsteinvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway