Ble for hardt mot slutten

Thele nådde ikke målet, men er likevel fornøyd med Vasaloppet

- Av Åse Astri Bakka

Målet om havne blant de 10 beste i Vasaloppet glapp på tampen for Joar Thele.

Joar Thele fra Flekkefjor­d ble nemlig nummer 11 i det 90 kilometer lange løpet søndag.

25-åringen var med i teten gjennom hele løpet, men da målstreken naermet seg stakk Tore Bjørset Berdal og staket seg først over med tiden 4,30,15.

– No cigar

Thele var bare 14,6 sekunder bak vinneren i mål. Klubbkamer­atene hans i Team Ragde Eiendom, Andreas Nygaard, Tord Asle Gjerdalen og Anders Aukland ble henholdsvi­s nummer fire, fem og syv i den svenske styrkeprøv­en.

– Målet var topp 10, men jeg var ikke god nok i spurten på slutten. Close but no cigar, sier Joar Thele til Lister24.

Utrivelige forhold

Han forteller at det var gufne og svaert tunge forhold i løpet med et voldsom snøvaer og kraftig motvind underveis.

– Jeg følte meg bra underveis, og lå langt fremme. Planen jeg hadde fått av laget var å ligge langt fremme og vaere med i eventuelle brudd hvis det var noen som prøvde å stikke av gårde. Men med det snøvaeret som var, så ble det et skikkelig lureløp og mye lettere å ligge bak enn foran, forklarer flekkefjae­ringen

Tatt på senga

Da Vasaloppet naermet seg slutten ble det en stor posisjonsk­amp, ifølge Thele.

– Andreas Nygaard, som er lagkamerat­en, min vant Vasaloppet i fjor, har den beste spurten. Planen var at resten av laget skulle vaere opptrekk for han, men vi klarte ikke helt å posisjoner­e oss på slutten, sier Thele.

–Han som vant tok alle på senga og vi klarte ikke følge etter, legger han til.

– Det beste

Selv om han selv lå litt for langt bak på oppløpet til å kunne kjempe om pallplass, er Joar Thele fornøyd med resultatet. En 11. plass er hans beste plassering i Vasaloppet.

–Jeg var naer målet om en topp 10, men hadde for dårlig posisjon inn på oppløpet og var for dårlig i spurten. Men jeg tar med meg et løp som er det beste jeg har levert noen gang, og føler formen er stigende etter en litt middels sesong så langt, oppsummere­r Thele.

Neste helg er planen hans å reise hjem til Sørlandet for å gå Sesilåmi og helgen etterpå venter Birkebeine­rrennet

Jeg var naer målet om en topp 10, men hadde for dårlig posisjon inn på oppløpet og var for dårlig i spurten JOAR THELE

?? ARKIVFOTO: STEIN ARNE NEGÅRD ?? Joar Thele gikk i mål 14,6 sekunder bak vinneren i Vasaloppet.
ARKIVFOTO: STEIN ARNE NEGÅRD Joar Thele gikk i mål 14,6 sekunder bak vinneren i Vasaloppet.