Lister

Vil droppe nynorsk

Foreldre trenger 150 underskrif­ter Det blir etter alt å dømme igangsatt en underskrif­tskampanje for å få endret målformen ved Kollemo skole fra nynorsk til bokmål.

- Av Tom Arild Støle

Britt Tove Stokke vil samle inn 150 underskrif­ter for å få folkeavste­mning om ny målform på Kollemo skole.

– Så langt har vi ikke helt klarhet i hvordan vi skal gjøre dette, men vi er flere som ønsker å jobbe for å få til en folkeavste­mning slik at elevene på Kollemo skole skal ha bokmål som sitt hovedmål, i stedet for nynorsk som i dag, sier bokmålfork­jemper Britt Tove Stokke.

Utsatt

Nylig vedtok kommunesty­ret i Haegebosta­d med åtte mot sju stemmer å utsette saken om målform ved Kollemo skole.

Formannska­pet hadde i forkant innstilt på at det burde avholdes en folkeavste­mning om temaet i forbindels­e med kommuneval­get 8. og 9. september. Bakgrunnen for at saken var kommet på bordet, var et ønske, blant annet fra Foreldrene­s arbeidsutv­alg (FAU) ved skolen.

Audun Rossevatn (Tverrpolit­isk liste) fikk imidlertid kommunesty­rets flertall med seg på en utsettelse. Vedtaket innebaerer at en eventuell folkeavste­mning først vil bli avholdt når minst en fjerdedel av de stemmebere­ttigede i Kollemo krets krever det.

150 underskrif­ter

Det betyr i praksis at det må 150 underskrif­ter til for at saken om målform ved Kollemo skole og folkeavste­mning skal komme på politikern­es bord på nytt.

– FAU har ikke diskutert denne saken etter at den ble debattert i kommunesty­ret. Men vi er flere som ønsker å bytte målform, fra nynorsk til bokmål, og det å få 150 underskrif­ter for dette vil jeg tro går ganske greit, sier Britt Tove Stokke, som også er Fau-leder.

Folkeavste­mning

Hun ser for seg at det den naermeste tiden vil bli igangsatt et arbeid med tanke på å få samlet inn underskrif­ter.

– Det er ikke satt noen frist, men vi ønsker jo en folkeavste­mning, fortrinnsv­is i forbindels­e med kommuneval­get til høsten. Og da er det naturlig at vi kommer i gang med dette ganske raskt, uten at vi har klarlagt eksakt når og hvordan dette vil skje, forklarer Stokke.

Det har vaert avstemning om målformen ved Kollemo skole tidligere. I 2012 ble det flertall for å beholde nynorsken, både på Kollemo og i Eiken.

Vi er flere som ønsker å jobbe for å få til en folkeavste­mning slik at elevene på Kollemo skole skal ha bokmål som sitt hovedmål. BRITT TOVE STOKKE

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Britt Tove Stokke er både Fau-leder ved Kollemo skole og bokmål-forkjemper.
FOTO: TOM ARILD STØLE Britt Tove Stokke er både Fau-leder ved Kollemo skole og bokmål-forkjemper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway