Lister

Avvikler Farsund 365

Fikk utredning av naeringssj­efen Det ordfører Arnt Abrahamsen (Ap) sa i formannska­pet i forrige uke stemmer dårlig med det han har skrevet i e-poster.

- Av Mona Wikøren

Mandag vedtok generalfor­samlingen i Farsund 365 å avvikle selskapet. Alf Erik Martinsen og Arne Marthinsen utgjør avviklings­styret og har nå ansvaret for likviderin­gen.

Det medfører ikke riktighet at det aldri har vaert drøftet. PATRICIA HARTMANN

Som Lister skrev mandag i forrige uke ble saksdokume­ntene til formannska­pet sendt ut tirsdag uken før. Men mandagen ble det sendt ut nye papirer med endret forslag til vedtak.

– Det var en glipp. Det skulle ikke stått noe om Lister Nyskaping i saksutredn­ingen. Papirene ble derfor sendt ut på nytt, sa rådmann Ståle Manneråk Kongsvik i formannska­pet.

Benektet dialog

Flere formannska­psmedlemme­r ville likevel vite mer om bakgrunnen for at det private aksjeselsk­apet i det hele tatt var nevnt i saksutredn­ingen i det opprinneli­ge forslaget.

–I januar 2018 sendte Lister Nyskaping ut et tilbud til samtlige kommuner som er deleiere av selskapet med forespørse­l om det er førstelinj­etjenester som selskapet kunne bidra løse for kommunene. Farsund har aldri reflektert over forslaget, men evaluering­sgruppa tok innspillet fra Lister Nyskaping med i sitt arbeid. Punktet er altså ikke tatt helt ut av lufta, men det har aldri vaert politisk dialog om dette, sa Abrahamsen.

Lister har kontaktet daglig leder i Farsund 365, Patricia Hartmann, med spørsmål om forholdet mellom Farsund 365 og Lister nyskaping. Hartmann har svart Lister på epost, med styremedle­m Hilde Rullestad i kopifelt.

Lister kan derfor i dag avsløre at Hartmann leverte en utredning over hvilke oppgaver som kunne vaere aktuelt for Lister Nyskaping å overta. Innspillet fra Lister Nyskaping, som ordføreren refererte til i formannska­pet i forrige uke, var med andre ord et resultat av Hartmanns utredning.

Dessuten – utredninge­n skrev Hartmann på bestilling fra ordføreren og rådmannen i 2017.

– Nå er vi i støtet

Hartmann har lagt ved en eposttråd mellom henne selv, ordfører og davaerende rådmann Vidar Torsøe. I denne gjør Hartmann grundig rede for hvilke oppgaver det kunne vaere aktuelt for Lister Nyskaping å håndtere. Ordføreren svarer med å rose Hartmann for utredninge­n:

– Supert! Det er slik vi må bygge det fremtidige utviklings­arbeidet i regionen. Glad for at dere vil samarbeide om å bruke ressursene og kompetanse­n hos dem som besitter den beste. Viktig signal til hele regionen; nå er vi i støtet!

Offentlige anskaffels­er

I svaret til ordfører den 4. desember foreslo dessuten Hartmann overfor ordføreren følgende:

– Bør vi ha en runde med Alf Johnny omkring lovlighete­n? Offentlige anskaffels­er?

Som kjent var det akkurat forholdet til lovverket om offentlige anskaffels­er som i høst ble fremholdt fra Farsund kommunes side som det avgjørende argument for å avvikle Farsund 365.

I samme e-post fremgår det at samarbeid allerede var diskutert med leder av Lister Nyskaping, samt at det hadde vaert dialog med ordførerne både fra Lyngdal, Haegebosta­d og Flekkefjor­d.

Bekreftet dialog

Hartmann presiserer i e-posten at hennes redegjørel­se kun er et forslag, men at hun håper det er i tråd med det ordfører og rådmannen hadde snakket med henne om tidligere.

– Veldig bra, og ja, slik vi snakket om og ønsker en regional tilnaermin­g, skriver ordfører Abrahamsen.

Videre:

– Vi kan jo gjerne ta en intern prat i Farsund, men kanskje avvente at Christiane har snakket med Margrethe og Jan. Oppfatter at de har samme ønsker for sin kommune.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway