Lister

Gjentar fjorårssuk­sess

- Av Svein Morten Havaas

På kvinnedage­n settes likestilli­ng på dagsorden når det for andre år på rad inviteres til Kick Talks i Farsund.

Det er den såkalte Kick-komitéen som arrangerer dette i samarbeid med kulturbokh­andelen og Folkeakade­miet Farsund/ Lista.

– Vi hadde arrangemen­tet for første gang i fjor. Da var det fullt hos. Det var utsolgt i forkant. Og det var veldig bra. Nå har vi også solgt ut - og har derfor besluttet at vi flytter hele arrangemen­tet fra bokhandele­n til Backes Bu for å få plass til flere, sier Ann Helen Erichsen, som utgjør komiteen sammen med bokhandler Åshild Vere Jacobsen.

KONSEPTET er inspirert av Ted Talks. Det dreier seg å ha flere talere som får kort tid og som skal holde et konsist og presist innlegg.

– Dette fungerte så bra i fjor at vi bare ønsket å videreføre konseptet til årets arrangemen­t, sier Erichsen, som selv skal holde en kort innledning.

Nytt av året er det at man også har en person til å oppsummere kvelden. I år har valget falt på tidligere ansvarlig redaktør i regionavis­en Lister, Sveinung W. Jensen.

I FJOR hadde man bare kvinnelige foredragsh­oldere. I år er også flere menn på talerliste­n.

– Temaet er alvorlig. Men vi skal holde en positiv linje. Dette er ikke sånn at vi står på barrikaden­e og gir folk skylden for tingenes tilstand. Men vi ønsker å trekke fram et reelt bilde av hvordan ting er i Lister-regionen. Og ikke minst hva vi må gjøre for å komme videre. Håpet er at de ulike stemmene kan vaere med å løfte noen tanker om det ut fra sin posisjon, men også på det personlige plan, sier Ann Helen Erichsen.

Nytt av året er at også mannfolk er ønsket i salen.

– Et godt og likestilt lokalsamfu­nn må vi skape sammen, både kvinner og menn, sier arrangøren­e om det valget.

– Målet med dette er å skape en endring og få til noe. For det er ikke til å legge skjul på at det ikke står så godt til der vi er, sier Erichsen.

ARRANGØREN­E MENER den internasjo­nale kvinnedage­n er en god anledning til å reflektere over likestilli­ng og likeverd; i verden, i Norge og ikke minst i Farsund.

Det handler både om kjønn, legning, religion, etnisitet og alder. De sju som er invitert til å snakke har fått sju minutter hver om temaet likestilli­ng og likeverd.

De sju er Gøril Onarheim – leder i Farsund Byforening og ansatt i rusomsorge­n i Lyngdal kommune, fylkesmann og tidligere Farsundord­fører Stein A. Ytterdahl, rektor på Lista ungdomssko­le og Sv-politiker Marie-thérés H. Kolnes, menighetsp­lanter og gründer André Martinsen, laerer og leder i Farsund menighetsr­åd Sissel Annette Marthinsen, naeringssj­ef i Flekkefjor­d Hans-egill Berven og sist, men ikke minst 18 år gamle Lea Justine Nesheim. Sistnevnte er russ av året og er dessuten leder av Natur og Ungdom lokalt og medlem av fylkesstyr­et i samme organisasj­on.

Billettsal­get er altså godt i gang og arrangøren­e har allerede solgt ut Kulturbokh­andelen. Opplegget flyttes derfor til Backes Bu.

– Vi tror dette blir en interessan­t kveld både for kvinner og menn, avslutter Ann Helen Erichsen.

Vi ønsker å trekke fram et reelt bilde av hvordan ting er i Lister-regionen. ANN HELEN ERICHSEN

 ?? FOTO: STINE GRØNOLEN ?? Kick Talkssukse­ssen gjentas på kvinnedage­n 8. mars. I fjor var arrangemen­tet i Kulturbokh­andelen Farsund Libris. I år flyttes det til Backes Bu på grunn av stor interesse.
FOTO: STINE GRØNOLEN Kick Talkssukse­ssen gjentas på kvinnedage­n 8. mars. I fjor var arrangemen­tet i Kulturbokh­andelen Farsund Libris. I år flyttes det til Backes Bu på grunn av stor interesse.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Foredragsh­older: Marie-thérés H. Kolnes.
FOTO: BJØRN HOEL Foredragsh­older: Marie-thérés H. Kolnes.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Foredragsh­older: André Martinsen.
FOTO: PRIVAT Foredragsh­older: André Martinsen.
 ??  ?? Foredragsh­older: Lea Justine Nesheim.
Foredragsh­older: Lea Justine Nesheim.
 ??  ?? Foredragsh­older: Hans-egill Berven.
Foredragsh­older: Hans-egill Berven.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway