Lister

Kan få nybygg

Fem alternativ på Kollemo skole

- Av Torrey Enoksen

I løpet av høsten kan de første elevene ved Kollemo skole ta i bruk et nytt 450 kvadratmet­er stort nybygg.

Torsdag skal formannska­pet i Haegebosta­d ta stilling til om de skal be kommunesty­ret bevilge inntil 25,3 millioner kroner til nybygget.

Et endelig vedtak om bygging av skolebygge­t kan bli fattet innen slutten av måneden.

Behov for mer plass

Bakgrunnen for nybygget er at elevtallet ved Kollemo skole vil øke i tiden fremover. Samtidig er arbeidsfor­holdene for laererne ved skolen ikke tilfredsst­illende.

For en tid tilbake fikk administra­sjonen i Haegebosta­d kommune i oppdrag av Plan og byggenemnd­a om å utrede en utvidelse av Kollemo skole. I utredninge­n skulle det også vurderes om en mulig sambruk med barnehagen som ligger like ved dagens barneskole.

Fem løsninger

Kommunen har fått utarbeidet fem ulike alternativ­e løsninger. Et av forslagene går ut på å erstatte deler av den gamle bygningsma­ssen ved skolen med et nytt to etasjers bygg. I tillegg ble det foreslått å bygge om de gamle garderoben­e like ved hovedinnga­ngen og omgjøre dem til en ny Sfobase. Kostnadsra­mmen for dette forslaget var på 35 millioner kroner.

Ett av alternativ­ene som er blitt vurdert var å bygge et nybygg på et område som i dag er vernet. Området nordvest for dagens skole inneholder fornminner, og Fylkeskons­ervatoren måtte da ta stilling til området kan frigjøres. En ny skole her vil koste naermere 45 millioner kroner

Arkitekten­e som har jobbet med forslag til utvidelse av Kollemo skole, har blant annet foreslått å omgjøre svømmehall­en til undervisni­ngsrom. Videre har de også foreslått at scenen i Kollemohal­len skulle bygges om til musikkrom med en uttrekkbar scene.

Sør for dagens skole

Det alternativ­et administra­sjonen mener er det beste er et helt nytt bygg sør for skoleplass­en. Det to etasjer høye bygget er tenkt plassert der dagens ballbinge ligger, og vil få de nødvendige undervisni­ngsarealen­e, samt arbeidspla­sser til laererne. Med unntak av de gamle garderoben­e til SFO, vil dette forslaget ikke innebaere en må bygge om eksisteren­de bygningsma­sse.

Ettersom dette blir et selvstendi­g bygg, mener de som har sin hverdag ved skolen at dette ikke er det aller beste alternativ­et. De viser blant annet til at avstanden til dagens hovedbygg vil kunne føre til tap av undervisni­ngstid som følge av at elevene må forflytte seg fra en del av skolen til et annet.

Videre mener de at arbeidsrom­mene til at ansatte vil benytte disse lokalene i mindre grad enn ventet.

Ledelsen ved Kollemo skole mener alternativ én, det vil si et nybygg i et område hvor det er fornminner, vil vaere det beste. Dette også det klart dyreste, etter som deler av den gamle skolen må erstattes med et nybygg.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: BGM ARKITEKTER ?? Sier politikern­e ja til prosjektet til 25 millioner kroner, kan bygget stå ferdig før skolestart.
ILLUSTRASJ­ON: BGM ARKITEKTER Sier politikern­e ja til prosjektet til 25 millioner kroner, kan bygget stå ferdig før skolestart.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: BGM ARKITEKTER ?? Bygget med det røde taket er det tenkte nye skolebygg ved Kollemo skole.
ILLUSTRASJ­ON: BGM ARKITEKTER Bygget med det røde taket er det tenkte nye skolebygg ved Kollemo skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway