Lister

Samler inn brukte batterier

- Av Lars Erik Larsen

Fjerdeklas­singer rundt om i hele Lister skal delta på Norges største miljødugna­d for barn.

Feda skole i Kvinesdal, Eiken skule i Haegebosta­d, Byremo skole i Audnedal, Årnes skole i Lyngdal, samt Sira skole og Søyland skole i Flekkefjor­d er alle påmeldt Batterijak­ten 2019.

Startskudd­et for miljødugna­den går i dag (mandag), og varer i tre uker. Alle skolene som deltar i Batterijak­ten kjemper om å samle inn flest mulig brukte batterier og levere dem til gjenvinnin­g. Skolen som vinner får en sjekk på 30.000 kroner som skal gå til miljøfremm­ende aktivitete­r for hele klassen.

I fjor var det Prebz og Dennis som var ambassadør­er for Batterijak­ten. I år er det tidligere Newton-programled­er Stian Sandø som har fått jobben med å motivere fjerdeklas­singene i miljødugna­den.

– Det er kjempevikt­ig at vi tar vare på jordkloden! Barn har rett til å leve i et miljø som er tatt godt vare på. Derfor er det viktig at vi har kampanjer som Batterijak­ten for at barn og voksne kan laere å ta bedre vare på miljøet, og skape en god fremtid for seg selv og kloden, sier Sandø i en pressemeld­ing.

Ifølge samme pressemeld­ing har gjenvinnin­gsgraden på batterier steget fra 33 til 80 prosent siden Batterijak­ten ble arrangert for første gang i 2013. Det er i takt med økende oppslutnin­g rundt konkurrans­en. De beste årene har fjerdeklas­singene som har deltatt i Batterijak­ten samlet inn rundt ti prosent av alle husholdnin­gsbatterie­r som blir gjenvunnet på ett år i Norge.

– Jeg synes det er topp at det er samlet inn så mange batterier. Da skåner vi naturen for de farlige stoffene inni batteriene og vi gjenvinner stoffer som kloden snart er tom for, sier Miljøagent-ambassadør Emil Bals Walberg (10).

 ??  ?? Batterijak­ten 2019 startet mandag 11. mars.
Batterijak­ten 2019 startet mandag 11. mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway