Lister

Tips til faste-markering

-

Fastetiden er en tid der vi fokusere på den gaven Gud har gitt oss i Jesu Kristi død og oppstandel­se. Det å avstå fra noe for å åpne hjertet mer og mer for Ham, kan gjøres på forskjelli­ge måter og på ulike områder i livet. Nå kommer noen forslag fordelt over to dager. Kanskje kan du ta til deg noe som du ønsker å gjøre for å skjerpe naervaeret og se frem mot påskefeiri­ngen gjennom noe du står over i disse 40 dagene? Søndagene er fortsatt festdager og holdes utenfor fasten.

Du kan faste gjennom magen. Hva spiser jeg og hvor ofte spiser jeg. Man kan faste fra konkrete ting; kjøtt, søtsaker, alkohol etc. Det går også an å faste ved å avstå fra å spise: Ett måltid en eller flere dager i uka, en hel dag, eller noen dager i strekk, og kombinere den tiden med mer bønn, bibellesni­ng eller åndelig lesning. Har du helseprobl­emer eller er gravid så skal man selvfølgel­ig ikke faste fra mat.

Man kan også faste med øyet og øret ved å stenge av noen av «støykilden­e» som omgir oss, så vi kan rydde plass til et fordypet åndelig fokus. Noe av det som kan vaere en tids- og oppmerksom­hetsfanger er Facebook og sosiale medier, skjermbruk generelt, tid på nyhetsoppd­ateringer. Er det krevende, så kutt ned tiden du bruker på det. Bruk en stoppeklok­ke når du sjekker Facebook, for eksempel. Hører du mye på lydbøker, hvorfor ikke prøve å velge en oppbyggeli­g bok i stedet?

Kanskje skal du finne deg en bibellesep­lan på Youversion, eller følge Bibelselsk­apets bibellesep­lan i heftet, eller på www. bibel.no? Hva med å lese Bergpreken­en i Matteuseva­ngeliet kap. 5-7 denne uken? Ha også med deg Salme 8, 23 og 139 gjennom fastetiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway