Lister

Sa nei til Stave camping

Med fire mot tre stemmer gikk teknisk utvalg inn for å avslå regulering­splanen til Stave camping.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Det har blitt sagt og skrevet mye om den planlagte kolonihage­n på Stave. Blant annet gikk avdelingsa­rkitekt i Farsund kommune, Øystein Bekkevold, ut i desember og ba om at regulering­sarbeidet ble stanset da kolonihage ikke er forenlig med overordnet formål i området som er fritids- og turistform­ål. Kolonihage er et bebyggelse og anleggsfor­mål, var kommunens klare melding. Dette tok utbygger Jan Mikalsen konsekvens­ene av og omdøpte da Stave kolonihage til Stave camping.

–Det var kolonihage vi opprinneli­g ønsket å etablere. I forbindels­e med oppstart s varslingen ble dette påpekt å ikke vaere i tråd med overordnet plan. Da valgte vi å gå for et konsept som var i tråd med formålet i kommunepla­nen, i stedet for å gå i gang med en lang og kranglete prosess med feil formål. Vi mener at vi nå har kommet opp med et konsept som kan bli veldig bra, samtidig som det er i tråd med kommunepla­n.

– Vi ønsker fortsatt å oppretthol­de en sterk tilknytnin­g til landbruket ved at vi innarbeide­r elementer som parsellhag­er, samtidig som vi har lagt stor vekt på attraktive fellesarea­ler internt i planområde­t. Selv om det blir en Stave camping ønsker vi å lage noe unikt og så naert kolonihage som mulig. Du kan gjerne kalle det en nymoderne campingpla­ss, fortsetter han.

– Veldig negativt

Teknisk utvalg har med fire mot tre stemmer likevel valgt å avslå å sende regulering­splan for Stave camping ut på høring, slik administra­sjonen forslag til innstillin­g var. Det overrasker utbyggeren.

– Jeg har ikke sett grunnlaget for å stoppe det, men jeg må innrømme at jeg synes det er litt merkelig, fordi jeg har gjort de endringene som kommunene ba meg om å gjøre i desember og har valgt å gå for Stave camping i stedet. Likevel blir det stemt ned. Det må jeg si er litt overrasken­de.

– Hva betyr dette for deg?

– Det stopper jo opp prosjektet, så det betyr jo nokså mye. For meg er dette helt klart veldig negativt, svarer Mikalsen.

Vil fortsette

Utbyggeren har likevel ingen planer om å legge prosjektet på is.

– Når jeg mottar vedtaket fra kommunen vil jeg ta en gjennomgan­g og se hvordan jeg vil gå videre. Jeg ønsker fortsatt å realisere prosjektet, og ser på dette som en utfordring – ikke en full stopp.

– Hvilke tanker gjør du deg om de negative tilbakemel­dingene som har kommet?

– Jeg har et inntrykk av at det ikke er så mange som er negative til prosjektet som det gjennom media er gitt inntrykk av. Jeg har opplevd at avisen litt for ukritisk har ordrett gjengitt klagene som de har kommet inn, uten å ta stilling til hvorvidt innholdet i klagen faktisk stemmer med virkelighe­ten. Mye av kritikken har i praksis vaert en omkamp av kommunepla­nprosessen, og da spesielt innspill hvor det blir hevdet at området er LNF og at planene påvirker kulturminn­er. Dette er direkte feil. Området er i kommunepla­nen avsatt til fritids- og turismefor­mål – og det aktuelle kulturminn­et er ikke en del av planområde­t. Avgrensnin­gen til dette er gjort i samråd med kulturminn­emyndighet­ene.

Utfordring­er

Det var leder av teknisk utvalg, Øyvind Petterson (KRF), som la fram forslaget om å avvise regulering­splanen i denne omgang. Petterson sier til Lister at det ikke har med selve planene til Mikalsen å gjøre.

– Selve prosjektet synes jeg er spennende, men det er noen utfordring­er som må løses før jeg i hvert fall kan stemme for prosjektet. Blant annet ankomsten til kolonihage­n/campingpla­ssen som går naermest rett gjennom tunet til naboen som driver med dyr. Det er konflikten med landbruket som er hovedårsak­en til at jeg stemte nei.

Mikalsen kommer ikke til å la teknisk utvalg sitt vedtak bli stående uten kamp.

– I og med at det ble fattet et vedtak har jeg klagerett på dette vedtaket. Nå må jeg ta en runde der vi vurderer begrunnels­en for vedtaket som ble fattet, for så å levere en klage. Jeg håper virkelig at det jeg har lyst til å få til blir realisert.

 ??  ?? Teknisk utvalg vil ikke sende forslag til regulering­splan for Stave camping ut på høring nå.
Teknisk utvalg vil ikke sende forslag til regulering­splan for Stave camping ut på høring nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway