Lister

– Det er en tragisk hendelse

En sau ble angrepet av en hund som slet seg løs fra båndet sitt i forrige uke. Nå ber jordbrukss­jefen hundeeiere om å våkne opp.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

På Facebook-siden «Farsund kommune - landbruk» står det følgende om hendelsen som fant sted på Lista i forrige uke:

«Dette skal ikke skje. Hundeeiere: Nå må dere våkne Denne sauen ble angrepet av løs hund på Lista nylig. Hunden var i bånd men klarte å slite seg løs. Sauen ble alvorlig skadet av bitt i halsen og eier trodde ikke den skulle klare seg. Den har fått antibiotik­a for å hindre betennelse i bittene og blir forhåpentl­igvis i stand til å ta seg av de to lammene sine igjen».

Jordbrukss­jef Aud Irene Vatland sier til Lister at hun ser alvorlig på hendelsen.

– Det er en tragisk hendelse. Om ikke hundeeiere­n her hadde varslet bonden så hadde denne sauen vaert død i dag. Det er det ingen tvil om.

Hunden gikk rett i strupen på sauen.

– Hvor mange slike hendelser er det hvert år?

– Det er faktisk ikke så mange, men jeg frykter at det er en del underrappo­rteringer inne i bildet. Det holder jeg på å ta tak i nå og ber alle saueeiere som opplever noe lignende om å ta kontakt slik at vi får laget en oversikt på det og informert hundeeiere om å ta dette på alvor. Det vi kan bidra med er informasjo­n, informasjo­n og mer informasjo­n.

Det er båndtvang for hunder fram til 20. august. Dette ble altså ikke brutt på Lista, men det kan likevel komme en anmeldelse fra saueeier som følge av hendelsen.

– Det blir opp til grunneier å vurdere. Jeg har foreløpig ikke fått noe klart svar på om det vil skje eller ikke, sier Vatland.

 ??  ?? Sauen ser ut til å overleve angrepet fra hunden.
Sauen ser ut til å overleve angrepet fra hunden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway