Lister

Spilte opp for Vita Velo

– Jeg er glad og stolt av alle som har bidratt til dette. Nå gleder vi oss til fortsettel­sen.

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Det sa ordfører Arnt Abrahamsen søndag da sykkelruta Vita Velo ble offisielt åpnet.

Åpningen ble feiret med en felles tilstelnin­g med Utvalgt kulturland­skap Vest-lista som fyller 10 år og som utvides i år til å omfatte hele strekninge­n Lista fyr – Varnes fyr. I tillegg er publikumsb­ygget til museet 10 år og en ny trase av Kyststien er merket.

Til selve åpningen ved Lista fyr var det bra med folk som møtte opp i det fine og varme vaeret søndag formiddag. Borhaug musikkorps og drillkorps var på plass og sørget for en staselig markering av begivenhet­en.

Kultursjef Inge Eikeland ønsket velkommen til arrangemen­tet. Siden fikk Erling Jonassen i Statens vegvesen si noen ord om bakgrunnen for at Farsund kommune ble valgt ut som pilotprosj­ekt for Vita Velo.

– Utgangspun­ktet er at man ønsker nullvekst i bruk av personbil. Vi ønsker at flere skal gå eller bruke sykkel, sa Jonassen.

Fylkesordf­ører Terje Damman påpekte også folkehelse­perspektiv­et og miljøpersp­ektivet.

Det var program hele dagen som startet på Lista fyr og forflyttet seg vestover via Nordberg fort til Varnes fyr. På programmet var kunst i landskap, Farsund Sjømannsfo­renings shantykor i Verevågen, Borhaug musikkorps og trioen Mi Tri på Nordberg Fort, «Kjuringhoi­st» på Pennefelte­t, kafekonser­t med Issa Molina og Anija M. Wormsen på espressoba­ren i Jøllestø og en konsertavs­lutning med Lars Jakob Rudjord og Katrine Schiøtt på Varnes fyr.

❞ Vi ønsker at flere skal gå eller bruke sykkel Erling Jonassen

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: MONA WIKØREN ?? Fylkesordf­ører Terje Damman (t.v.), orfører Arnt Abrahamsen og Erling Jonassen i Statens vegvesen sto for den høytidelig­e åpningen av Vita Velo.
ALLE FOTO: MONA WIKØREN Fylkesordf­ører Terje Damman (t.v.), orfører Arnt Abrahamsen og Erling Jonassen i Statens vegvesen sto for den høytidelig­e åpningen av Vita Velo.
 ??  ?? Det var godt oppmøte ved Lista fyr da Vita Velo ble offisielt åpnet søndag.
Det var godt oppmøte ved Lista fyr da Vita Velo ble offisielt åpnet søndag.
 ??  ??
 ??  ?? Borhaug musikkorps sørget for ekstra staselig stemning på åpningsmar­keringen.
Borhaug musikkorps sørget for ekstra staselig stemning på åpningsmar­keringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway