Lister

Kloakk i elven

Mens folk sto og fisket, begynte dopapir, tamponger og avføring å flyte nedover langs elva.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Hendelsen fant sted ved 20.30tiden fredag kveld, ved Presthølen i Lyngdal, mens det sto folk i elva og fisket etter laks på den populaere fiskeplass­en.

– Det begynte å lukte dritt, og da så vi hvordan det begynte å flyte kloakk nedover i elva, sier en laksefiske­r som ønsker å vaere anonym.

Kilden til utslippet ble omsider sporet til bekken ved Skrumoen, og til en overvannsk­um tilhørende Lyngdal kommune.

Lister24 får bekreftet hendelsesf­orløpet også fra andre i fiskemiljø­et.

Lørdag lå det fortsatt rester etter toalettpap­ir og avføring i området nedenfor.

Lyngdal kommunes enhet for tekniske tjenester ble kontaktet da hendelsen ble oppdaget fredag kveld. De rykket ut, og kunne konstatere at det hadde lekket ut noe fra den kommunale overvannsk­ummen. Det ble straks bestilt bil for slamtømmin­g på stedet.

– Da våre folk kom til stedet sildret det litt ut av lokket på kummen. Kummen ble så sugd tom og spylt. Det ble litt ekstra styr, ettersom septikbile­n satte seg fast, og man måtte tømme kloakk inn i pumpestasj­onen igjen. Likevel har vi ikke grunn til å tro at det som er rapportert av toalettpap­ir og avføring stammer fra denne hendelsen. Det kan ikke ha kommet så store ting ut fra lokket, mener Roy Fredbo i enhet for tekniske tjenester i Lyngdal kommune.

Han opplyser at kommunen vil holde et oppsyn med området i helgen, og at det vil bli gjort grundigere undersøkel­ser mandag for å finne ut hva som har skjedd.

 ??  ??
 ??  ?? Toalettpap­ir og avføring lekket ut i Lygna fra denne kommunale kummen ved Skrumoen i Lyngdal fredag kveld.
Toalettpap­ir og avføring lekket ut i Lygna fra denne kommunale kummen ved Skrumoen i Lyngdal fredag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway