Lister

Skoleutbyg­ging til 40,5 mill.

Før jul vedtok politikern­e en utbygging ved Farsund barneskole. Nå skal byggekomit­é velges og bygging skjer i 2019 og 2020.

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

– Det er på høy tid at dette nå skjer. Dette er blitt diskutert med jevne mellomrom. Vi ser frem til å bli kvitt brakka og få ordentlige forhold for elevene i fremtiden, sier Jostein Alvestad Kydland (KRF) som er leder av utvalg for oppvekst og kultur.

Utbygginge­n omfatter et tilbygg i forlengels­e av barneskole­n. Tilbygget er planlagt å bli 1.100 kvadratmet­er og heis.

Han vet ikke akkurat når brakka rives og når byggingen av det nye tilbygget vil starte.

– Men oppnevnels­en av byggekomit­een blir startskudd­et for prosessen videre, sier Kydland.

Brakka erstattes

I 2017 ble skolebygni­ngene vurdert og konsulents­elskapet WSP utarbeidet en rapport som synliggjør skolens utviklings­behov.

Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik henviser til rapporten og tilstanden på den såkalte brakka, som skal saneres, i sin vurdering av saken. Rådmannen skriver at dette er bakgrunnen for at Farsund barneskole er prioritert først av byggeprosj­ektene i skolesekto­ren.

– Det er viktig å presisere at det må på plass tilstøtend­e gode grupperom til de nye klasseromm­ene som skal erstatte dagens bruk av brakka, skriver Manneråk i sin vurdering av saken.

Sambruk

Videre skal det tilrettele­gges for omdisponer­ing av cirka 300 kvadratmet­er i C-bygget for tilrettela­gte arealer for fysisk aktivitet og trening, ADLtrening (aktivitete­r i hverdagsli­vet, hverdagsme­string) og opphold/stellefunk­sjon. Av saksdokume­ntene fremgår det at det skal vaere en sambruk av dette arealet mellom barneskole­n og ungdomssko­len.

– Rådmannen er av den oppfatning av at denne utbygginge­n bidrar til at barneskole­n får et godt løft med tanke på gode og fremtidsre­ttede undervisni­ngslokaler, der de nye klasseromm­ene med tilhørende grupperom støtter opp om gode laeringsvi­lkår, skriver rådmannen.

Videre:

– En slik løsning vil også føre til at elever med store hjelpebeho­v på begge skolene i større grad inkluderes i sine klassemilj­ø, samtidig som det tilrettele­gges for gode løsninger med tanke på trening, hvile og selleforho­ld, alt etter behov.

Byggekomit­een mandat

Midlene til utbygginge­n er som nevnt satt av i investerin­gsbudsjett­et, og prosjektet skal gjennomfør­es i løpet av 2019 og 2020. Utvalg for oppvekst og kultur hadde saken oppe til behandling 6. juni og innstilte da på at det velges to politisk valgte representa­nter til byggekomit­een, samt at rådmannen oppnevner to representa­nter fra administra­sjonen.

Utvalget har innstilt på at kommunesty­ret velger to av følgende fem representa­nter; Henning Skumsvoll, Jostein A. Kydland, Grace Buch, Øyvind Petterson og Hilde Rullestad.

Videre er det innstilt på at byggekomit­eens mandat blir detaljpros­jektering, valg av entreprise­form, innhenting av pristilbud, ansvar for gjennomfør­ing av prosjektet innenfor midlene som er avsatt til prosjektet, samt gjennomfør­ingen av utbygginge­n.

Saken behandles av kommunesty­ret på torsdag.

❞ Vi ser frem til å bli kvitt brakka og få ordentlige forhold for elevene i fremtiden. ostein Alvestad Kydland

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Farsund barneskole skal bygges ut for 40,5 millioner kroner.
FOTO: MONA WIKØREN Farsund barneskole skal bygges ut for 40,5 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway