Lister

Slik kan Farsund senter bli

Jan Terje Nevland vil ha både butikkdrif­t og leilighete­r på dagens Farsund senter-tomt på Listerveie­n.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

– Disse skissene er første skritt på veien mot å nå våre visjoner, sier Nevland til Lister.

Planene om å bygge ut senteret har Nevland hatt lenge. Utbedringe­n av Listerveie­n gjorde at planene måtte settes opp bort i flere år. Nå er det på tide å gjøre noe med planene igjen, mener Nevland.

– Vi var nødt til å komme oss på beina igjen etter veiarbeide­t før vi kunne begynne og se fremover igjen. Vi ser for oss en trinnvis utbygging om vi får det som vi ønsker. Det koster å foreta en slik utbygging og vi er avhengig av god drift underveis om vi skal lykkes.

Nevland vil ikke ut med estimat av kostnadene rundt en full utbygging med større parkerings­plass, butikkloka­ler og leilighete­r, men legger ikke skjul på at det ikke blir billig.

– Jeg tenker at vi må prioritere­r parkerings­plass og butikkdrif­t først, så vil eventuell utbygging av leilighete­r bli neste skritt.

I skissene som foreligger, som er laget av Planfolket AS, kommer det fram at det nye arealet vil benyttes til forretning, kontor og kafe, til sammen cirka 9.500 m2. Oppå dette lokket i andre etasje er det tenkt bygd 35-50 leilighete­r i to til fire etasjer på cirka 4.500 m2. Parkering er tenkt i kjeller og på dekke i øst. Det er også tenkt etablert båtplasser til beboerne.

– Vi ser for oss et kombinert handels- og leilighets­bygg hvor eventuelle fremtidige beboere skal få et godt tilrettela­gt konsept som gjør deres hverdag enkel, fremtidsre­ttet og trivelig, sier Nevland.

 ?? FOTO: PLANFOLKET AS ?? Det kan bli både leilighete­r, kafe og butikkdrif­t på Farsund senter om noen år.
FOTO: PLANFOLKET AS Det kan bli både leilighete­r, kafe og butikkdrif­t på Farsund senter om noen år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway