Lister

Fikk velgernes tillit

KRF blir Kvinesdals største parti, med 25,9 prosent av stemmene. Dermed får de sju mandater, to mer enn i forrige periode.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

– Dette resultatet er en fantastisk tilbakemel­ding fra folket. Jeg er utrolig lettet over responsen, sier Kvinlaug, som vi møtte utenfor rådhuset rett etter at valgstyret hadde avsluttet sitt møte.

– Lyst på mer

– Det er fortsatt uklart hvordan det nye kommunesty­ret skal settes sammen, men jeg har veldig lyst til å fortsette, sier ordføreren mens vi rusler gatelangs langs Nesgata i Kvinesdal sentrum.

Han er på vei til sine partikolle­ger som sitter på menighetss­enteret, hundre meter fra rådhuset.

På forhånd uttalte han at målsetting­en var å komme opp i seks mandater.

– Det er helt fantastisk at vi har gjort dette og nå har sju. Men nå vil jeg veldig gjerne tilbake til mine folk, som fortjener mye ros for den kjempejobb­en de har gjort, sier Kvinlaug.

Under Senterpart­iets valgvake på Bryggerhus­et var det stor stemning, og høye rop da avisen ankom. Slik det ser ut vil partiet få hele 21,9 prosent av stemmene, noe som er en fremgang på hele 14 prosent fra forrige valg. De er nå Kvinesdals nest-største parti, med en oppslutnin­g på 21,9 prosent, nøyaktigli­ke store som Ap

– Jeg er alltid optimist og hadde håpet på at vi gikk fra to til

seks mandater, sier Ole Helle, samtidig som han smiler fra øre til øre.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Med dette resultatet står vi sterkere i forhandlin­ger. Vi har også vaert godt samkjørte med ledelsen sentralt i Sp. Vi har dessuten har stort fokus på at Kvinesdal Sp skal vaere naer folk, sier han. – Hva tenker du om å bli ordfører?

– Så langt har vi ikke tenkt. Det er for øvrig ingen tvil om at den sittende ordføreren har gjort en kjempejobb, poengterer Ole Helle.

Ole satt sammen med flere andre partikolle­ger og spiste pizza og så på valgsendin­g da avisen var innom. På spørsmål til dem om hva de mener om grunnen til at partiet har gjort det så bra, svarer de:

– Vi har beina godt plantet på jorda, og så er vi tydelige.

Ned tre mandater

Et parti som ikke gjorde det så bra denne gang var Ap, som gikk tilbake hele elleve prosent, som i praksis vil si tre mandater.

– Det er klart vi er skuffa. Når går vi tilbake fra ni til seks mandater. Jeg visste det ville bli tøft å utkonkurre­re Per Sverre, som er en flott mann og som har gjort en veldig god jobb. Og Sp har jo framgang over hele landet, reflektere­r ordførerka­ndidat Bente Ingebretse­n.

Da vi spør henne om det har hatt noe å si at hun er kvinne, sier hun:

– Det spørsmålet har jeg selv stilt meg, og jeg vet ikke. Samtidig ser jeg ikke at vi kunne gjort noe annerledes i valgkampen.

Tidligere mangeårig ordfører i Kvinesdal, Odd Omland, var også skuffet, men langt fra pessimisti­sk på lengre sikt.

– Vi kommer alltid tilbake. Samtidig ser en ellers i landet at partiet også går tilbake der, erkjenner han.

 ??  ??
 ??  ?? Per Sverre Kvinlaug takker kvindølene for tilliten. ALLE FOTO: BJØRN HOEL
Per Sverre Kvinlaug takker kvindølene for tilliten. ALLE FOTO: BJØRN HOEL
 ??  ?? Ap ble det partiet som tapte aller mest. Ordførerka­ndidat Bente Ingebretse­n og partiveter­an og eks-ordfører Odd Omland er skuffet.
Ap ble det partiet som tapte aller mest. Ordførerka­ndidat Bente Ingebretse­n og partiveter­an og eks-ordfører Odd Omland er skuffet.
 ??  ?? Ole Helle fra Sp ble den store valgvinner­en i Kvinesdal, og smiler fra øre til øre.
Ole Helle fra Sp ble den store valgvinner­en i Kvinesdal, og smiler fra øre til øre.
 ??  ?? Slik jubler man blant sine egne. Bildet er tatt på Bryggerhus­et og Sp sin valgvake.
Slik jubler man blant sine egne. Bildet er tatt på Bryggerhus­et og Sp sin valgvake.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway