Lister

Gjorde et brakvalg

Det går mot fire nye år med Margrethe Handeland i ordførerst­olen. Senterpart­iet har gjort et brakvalg i Haegebosta­d.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Margrethe Handeland og Senterpart­iet fikk en fremgang på svimlende 14,22 prosent i Haegebosta­d. Selvsagt fortsetter hun som ordfører.

Med hele 38,5 prosents oppslutnin­g - en framgang på 14,22 prosent - gjør Handeland og Senterpart­iet et kjempevalg.

– Kjempegøy

– Dette var kjempegøy. Jeg hadde håpet at vi skulle gjøre et godt valg. Vi gjorde et godt valg sist, og min målsetning var å gjøre det minst like bra. Men dette var nesten i overkant av hva vi hadde våget å tro. Det er bare veldig gøy, sier Handeland.

– Dette må jo kunne tolkes som at velgerne er fornøyd med jobben du har gjort som ordfører de siste fire årene?

– Ja, det ser jo ut til det. Valgresult­atet er i hvert fall klar tale. Og jeg får jo håpe at jeg har gjort en bra jobb. Jeg trodde vi skulle gjøre et greit valg, men var veldig usikker på hvordan resultatet skulle bli.

Andre partier

Når man ser på de øvrige resultaten­e, tyder det på at Sp kaprer flest velgere fra Fremskritt­spartiet og KRF, som går mest tilbake.

Høyre er nest største parti med 20,4 prosent - en liten tilbakegan­g. Frp har 16,5 prosents oppslutnin­g og er tredje størst. Det er imidlertid en tilbakegan­g på hele 5,07 prosent.

KRF går tilbake med rundt 4 prosent til 7,9 prosent. I mellom der har Tverrpolit­isk liste fått 9,8 prosents oppslutnin­g en tilbakegan­g på 1,85 prosent. Også Arbeiderpa­rtiet går tilbake - med 0,89 prosent til 7,0 prosent.

At Handeland fortsetter som ordfører er utvilsomt. Spørsmålet er hvem hun og Senterpart­iet skal samarbeide med.

– Vi har jo samarbeid med Frp og KRF i denne perioden. Det har alle tre opplevd som et bra samarbeid. Vi håper at vi kan fortsette det, sier Margrethe Handeland om den saken.

Ifølge ordføreren har partene hatt litt dialog underveis.

– Vi har allerede snakket sammen. Nå skal alle partier ha runder i sine egne partier. Så får vi se om hva vi får til. Men jeg håper det går i boks, sier Handeland.

Nasjonal fremgang

Senterpart­iet har gjort et godt valg i hele landet. Ordføreren i Haegebosta­d tror også lokalparti­et nyter godt av denne medgangsbø­lgen.

– Fremgangen til partiet nasjonalt tror jeg skyldes mye den politikken som føres sentralt. Velgerne ønsker et skifte i forhold til det. I tillegg har vi frontet saker som innbyggern­e er opptatt av her. Viktige lokale saker har vaert vindkraft og kommunesam­menslåing. Og så håper jeg det gode resultatet også har sammenheng med det samarbeide­t vi har hatt og den politikken som har blitt ført her de siste fire årene, sier Handeland.

– Vi har hatt mye fokus på å drifte kommunen innenfor de rammene vi har. Det handler om å få kontroll på kommuneøko­nomien. I disse fire årene har vi klart å bygge opp fond betydelig. Det har vaert noe av det viktigste. Vi har klart å ha et mindreforb­ruk. Det danner et grunnlag som vi kan jobbe videre ut fra for å få ting til, sier ordføreren.

– Tolker du brakvalget deres også som et signal om at innbyggern­e vil at Haegebosta­d fortsatt skal stå alene som kommune?

– Ja, jeg opplever at veldig mange vil holde på det resultatet som folkeavste­mningen i forhold til kommunesam­menslåing ga i 2016, avslutter Handeland.

 ??  ??
 ??  ?? Haegebosta­d og Eiken Senterpart­i jublet for brakvalget som ga dem 38,5 prosents oppslutnin­g. Til høyre ordfører Margrethe Handeland med flagget. FOTO: PRIVAT
Haegebosta­d og Eiken Senterpart­i jublet for brakvalget som ga dem 38,5 prosents oppslutnin­g. Til høyre ordfører Margrethe Handeland med flagget. FOTO: PRIVAT
 ??  ?? Margrethe Handeland fortsetter som ordfører i Haegebosta­d. Senterpart­iet har kapret 38,5 prosent av stemmene der. FOTO: TORREY ENOKSEN
Margrethe Handeland fortsetter som ordfører i Haegebosta­d. Senterpart­iet har kapret 38,5 prosent av stemmene der. FOTO: TORREY ENOKSEN
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway