Lister

Har forlenget kontrakten ut 2020

Sportslig leder og A-lagstrener Jan Ove Pedersen har forlenget kontrakten med Lyngdal IL med et år.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Pedersen, som opprinneli­g kommer fra Oslo, har tidligere spilt flere A-landskampe­r for Norge og spilt for klubber som Lillestrøm, Brann, Cercle Brugge, Hartlepool og SC Bregenz. 1. desember i fjor startet han i en 100 prosent stilling som sportslig leder og trener for A-laget i Lyngdal IL for 2019-sesongen. I tillegg har han blant annet hatt ansvaret for fotballfri­tidsordnin­gen (FFO) i klubben. Nå har han signert på en ny kontrakt som strekker seg frem til 1. desember 2020.

Han kom til Lyngdal fra Østerrike hvor han var trener/ sportsdire­ktør, samt sportslig leder og aktiv trener.

– Det er mange faktorer som gjorde at jeg valgte å fortsette, blant annet at det er en del ting som er ugjort og et ønske om å få ting ferdig. Det er et fint sted å bo, samtidig trives jeg med menneskene rundt meg og de jeg jobber med. Plusser og minuser er det over alt, alt i alt er det flere plusser ved å fortsette, sier Pedersen til Lister.

Det var Lyngdals Avis som først omtalte forlengels­en.

Familie i Østerrike

Samtidig var også aksepten han fikk fra familien, som fortsatt bor i Østerrike, viktig for han.

– Vi vil nå forsøke å finne løsninger for å kunne treffes oftere, noe vi allerede har snakket mye om. Jeg kunne ikke bodd uten familien min som nå i et år til, så jeg tror vi har funnet en bra løsning. Datteren min går på skole frem til juli neste år. Hovedvekte­n er derfor at vi er mer sammen, men ikke nødvendigv­is at de skal flytte opp hit, men heller skape løsninger for å sees oftere, sier Pedersen.

Han kommer nå til å fortsette i de samme rollene som han har hatt frem til nå. Samtidig kommer fotballfri­tidsordnin­gen (FFO) til å ha et spesielt fokus hos han.

– Jeg ser et stort potensiale i FFO hvor barn kan få en aktivitet etter skolen istedet for gå hjem og være alene. FFO er noe jeg synes er spennende og som jeg har lyst til å satse videre på, blant annet med å få utdannet trenere slik at vi har et godt sportslig tilbud i fotball først og fremst, men også en alternativ sport som kan være med og utvikle kroppen frem mot at de blir voksne gjennom en sunn oppbygging av kroppen, sier Pedersen.

– En ressurs vi gjerne vil ha

Også i Lyngdal Idrettslag er man glade for at Pedersen har sagt ja til å ta et nytt år i klubben.

– Vi merket tidlig da Jan Ove begynte at dette er en ressurs vi gjerne vil ha med videre, så det var stor glede i fotballsty­ret da han signerte. Også selv synes jeg dette er veldig bra, ikke bare for fotballgru­ppen, men for klubben som helhet. Jan Ove har bidratt betydelig sportslig, noe en sportslig leder skal gjøre. I tillegg til å jobbe med treningsku­lturen og satt ting i system og den biten, har han også bidratt betydelig i klubben administra­tivt. Mellom 70 og 75 prosent av idrettslag­ets medlemmer tilhører fotballgru­ppen, og han har bidratt til god flyt og orden i det som foregår i den gruppen, sier daglig leder Roger Abusland i Lyngdal IL.

❞ Plusser og minuser er det over alt, alt i alt er det flere plusser ved å fortsette. Jan Ove Pedersen

 ??  ??
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Jan Ove Pedersen fortsetter i Lyngdal.
FOTO: OLAV HOEL Jan Ove Pedersen fortsetter i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway