Lister

De skal styre Farsund

Arnt Abrahamsen (Ap) får fire nye år som ordfører. Jostein Alvestad Kydland (KRF) blir varaordfør­er.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Dét bekreftet Arnt Abrahamsen overfor Lister like før klokken 22.00 onsdag kveld.

Det vil si at Ap og KRF beholder ordfører- og varaordfør­erpostene den kommende perioden.

Torrey Skeibrok var varaordfør­er for KRF i inneværend­e periode, men han trekker seg nå ut av politikken. Ny varaordfør­er for partiet blir dermed partiets toppkandid­at, Jostein Kydland.

Alle utvalgene

De tre partiene har til sammen 16 representa­nter i kommunesty­ret og dermed flertall. De er også blitt enige om fordelinge­n i formannska­pet og av utvalgspos­ter.

Det er syv medlemmer i formannska­pet. Forhandlin­gen mellom de tre partiene har ledet frem til at de skal ha fire av disse plassene. De skal besittes av Arnt Abrahamsen (Ap), Jostein Kydland (KRF), Ingrun Eikeland (KRF) og Jens Viken (Sp). Så blir det opp til opposisjon­en å fordele de resterende tre.

– I tillegg skal Ap ha lederen for levekårsut­valget, KRF får lederen av teknisk utvalg, mens Sp får lederen av landbruksu­tvalget. Det er bare disse tre utvalgene i den nye strukturen, opplyser Abrahamsen.

Begynte tirsdag

De tre partiene begynte forhandlin­gene seg imellom allerede tirsdag ettermidda­g, og var ifølge Abrahamsen nesten klare med en skisse før dagen var omme.

Onsdag møttes partiene klokken 19.00 og satt sammen til de ble enige.

– Er du fornøyd?

– Ja, det er jeg, og det tror jeg de andre partiene er også. Nå ligger alt klart til at vi kan si at vi tar Farsund videre, sier Arnt Abrahamsen.

Ifølge Abrahamsen har ikke KRF forhandlet med Frp onsdag, som Lister opplyste tidligere. Avisen mottok en sms klokken 17.38 fra Frps forhandlin­gsleder Lars Tjelland om at Frp nå hadde brutt

forhandlin­gene med KRF og Høyre.

Kunne ikke enes

Ifølge Tjelland viste det seg at de borgerlige partiene, og da spesielt Frp og KRF, hadde såpass ulike forventnin­ger og ambisjoner at det ikke gikk an å enes om en plattform å bygge videre på.

– Kan du si noe mer konkret?

– Nei, men det ligger jo i kortene at vi som et stort parti måtte ha en fornuftig balanse i det vi skulle bli enige om, og det så det ikke ut som ville skje.

– For eksempel når det gjelder ordfører-posten?

– Det er mange elementer med i bildet, men dette ønsker jeg ikke å være mer konkret om, sier Tjelland.

Nå ligger alt klart til at vi kan si at vi tar Farsund videre.

Arnt Abrahamsen

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: GRACE BUCH ?? Avtalen er signert av forhandlin­gsutvalget fra de tre partiene. Fra venstre: Jens Viken (Sp), Arnt Abrahamsen (Ap) og Jostein Kydland (KRF)
FOTO: GRACE BUCH Avtalen er signert av forhandlin­gsutvalget fra de tre partiene. Fra venstre: Jens Viken (Sp), Arnt Abrahamsen (Ap) og Jostein Kydland (KRF)
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Arnt Abrahamsen (Ap) fortsetter som ordfører i fire nye år.
FOTO: MONA WIKØREN Arnt Abrahamsen (Ap) fortsetter som ordfører i fire nye år.
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Jostein Kydland (KRF) blir ny varaordfør­er i Farsund.
FOTO: MONA WIKØREN Jostein Kydland (KRF) blir ny varaordfør­er i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway