Lister

Sjokkvalg for Elin (72)

Elin Kvelland (72) sa til slutt ja til å bidra som listefyll for Senterpart­iet, på 38. plass. Det endte med fast plass i kommunesty­ret.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Jeg må innrømme at jeg ble rimelig sjokkert da jeg tirsdag kveld fikk beskjed om at jeg var valgt inn. Nå får jeg min debut som fast representa­nt i kommunesty­ret, i en alder av 72 år, sier Elin Kvelland.

Sa ja til slutt

Den siste perioden har hun vært vararepres­entant for Senterpart­iet. Hun har ikke tidligere vært aktiv i kommunepol­itikken. Under nominasjon­sprosessen før høstens valg var hun fast bestemt på å legge sin politiske karriere på hylla.

– Jeg tenkte at nå er det tid for å slippe ungdommen til. Vi hadde mange gode ungdommer på lista vår, sier Kvelland.

Men partiet ønsket en liste med så mange som 39 navn, langt flere enn hva de fleste andre partiene hadde.

– Det ble vanskelig å få nok folk til å stille på lista. Vi ville ha en liste med mange navn, slik at folk hadde mange å velge blant. Jeg sa til slutt ja til å bli plassert på bunnen av lista. Så gikk det som det gjorde, humrer 72-åringen.

Takker for tilliten

Med 79 personstem­mer (kumulering­er fra Senterpart­iets velgere) og 29 slengere (stemmer fra andre partiers velgere) klatret hun fra 38. plass til femteplass. Hun ble dermed én av partiets seks representa­nter i det nye kommunesty­ret i Lyngdal.

– Jeg har ikke en eneste gang bedt folk om å stemme på meg. Det eneste jeg har gjort er at jeg har ytret meg i avisen om saker som har engasjert meg, særlig innenfor helse og omsorg. Det er innenfor det fagfeltet jeg føler at jeg kan bidra med noe, sier Kvelland.

Hun takker velgerne for tilliten de har gitt henne.

– Jeg hadde aldri forventet å bli valgt inn. Det er jo formidabel­t. Jeg er naturligvi­s veldig glad for at de vil ha meg inn i politikken, og får ta det som en ære. Nå skal jeg gjøre mitt beste de kommende fire årene, forteller Senterpart­iet-representa­nten. – Satte du kryss på ditt eget navn da du leverte inn stemmesedd­elen på mandag? Elin Kvelland ler.

– Nei, jeg gjorde ikke det heller.

Økte med 6,1 prosent

Senterpart­iet gjorde som i store deler av landet et godt valg også i Lyngdal. Partiet fikk 17,8 prosent oppslutnin­g med i alt 894 stemme. Dette var en økning på 6,1 prosent i forhold til kommuneval­get for fire år siden.

Det var ordfører Jan Kristensen (H) som fikk både flest personstem­mer (558) og slengere (197) under årets kommuneval­g. Steinar Bjørnstøl (V) fikk nest flest slengere, med 140, mens Unni Nilsen Husøy (Frp) fikk tredje flest slengere (134). Nest flest personstem­mer var det varaordfør­er Jon-are Åmland (KRF) som fikk (341), mens Unni Nilsen Husøy fikk tredje flest personstem­mer i Lyngdal (203).

Jeg tenkte at nå er det tid for å slippe ungdommen til. Vi hadde mange gode ungdommer på lista vår.

Elin Kvelland

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Elin Kvelland (72) klatret fra 38. til femteplass og fast plass for Senterpart­iet i Lyngdals nye kommunesty­re.
FOTO: TOM ARILD STØLE Elin Kvelland (72) klatret fra 38. til femteplass og fast plass for Senterpart­iet i Lyngdals nye kommunesty­re.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway