Lister

Stokkeland blir varaordfør­er i Kvinesdal

-

– Mye av dagen er gått med til å ta imot gratulasjo­ner og fordøye det som har skjedd.

Dét sier Malin Stokkeland etter at er blitt kjent at hun blir varaordfør­er i det nye kommunesty­ret under Per Sverre Kvinlaus ledelse som ordfører.

Stokkeland represente­rer Senterpart­iet, og bor på Espeland i Austerdale­n. Hun satt i kommunesty­ret for Senterpart­iet fra 2007 - 2011, og i inneværend­e periode, som startet i 2015.

Avisen har tidligere skrevet at KRF, Høyre og Sp har forhandlet etter valget og at det tidlig ble klart At Per Sverre Kvinlaug (KRF) fortsetter som ordfører. Spenningen har vært knyttet til hvem som skulle gå inn som varaordfør­er.

Mange har tippet Senterpart­iets toppkandid­at Ole Helle ettersom Sp får inn seks representa­nter i kommunesty­ret, én bak KRF og to flere enn Høyre.

Men Helle takket ifølge egen uttalelse nei til vervet, og det gikk videre til Malin Stokkeland, som stod på 2. plass på valglisten.

– Jeg har enkelt og greit ikke anledning på grunn av jobben min som gårdbruker, sier Helle.

– Det var en grei løsning at hun ville ta det på seg. Da klarte vi å få vervet innad i partiet, legger han til.

Malin Stokkeland på sin side ser veldig frem til å ta fatt.

– Jeg gleder meg veldig. Senterpart­iet gjorde et godt valg og fikk dermed sjansen til å komme i posisjon. Dét betyr at vi kan få mest mulig gjennomsla­g for vår politikk.

Stokkeland jobber i dag som pedagogisk konsulent i Hægebostad kommune. Hun har tidligere jobbet i nesten 10 år som rektor for Eiken skole, og ellers 15 år som lærer i Kvinesdal kommune.

– I hele mitt voksne yrkesliv har

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway