Lister

Klart størst i Kirkevalge­t

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Åpen folkekirke har fått klart flest stemmer i kirkevalge­t 2019 i Agder og Telemark. Listetopp Kai Steffen Østensen fra Vanse vil ikke utelukke en lederrolle.

Det viser den foreløpige opptelling­en av bispedømme­rådsvalget. Om resultatet står seg vil Åpen folkekirke få fire representa­nter, mens nominasjon­skomitéens liste får to representa­nter og Bønnelista får en representa­nt i bispedømme­rådet. 107 av 110 sokn i Agder og Telemark har så langt rapportert. Soknene har ikke telt personstem­mer.

Kirken skriver selv på sine nettsider at tellingen så langt er noe usikker fordi personstem­mene foreløpig ikke er talt. Når en velger gir en «slenger» gir en også en del av stemmen sin til den andre listen. Dette kan påvirke mandatford­elingen, og vil først bli klart etter endelig telling, opplyses det i en pressemeld­ing.

Kai Steffen Østensen fra Vanse er plassert øverst på Åpen folkekirke­s liste. Han er naturligvi­s godt fornøyd med resultatet fra Kirkevalge­t som viser at hans liste er klart størst i Agder og Telemark bispedømme.

– Jeg er kjempeforn­øyd med kirkevalge­t. Det viser at det er mange som ønsker er åpen, raus og inkluderen­de kirke. Det er det vi skal jobbe for de fire neste årene. Vi skal også jobbe for at de som kommer fra de andre listene blir hørt. Sammen skaper vi den beste kirken, sier han.

– Hvilken rolle ser du for deg i rådet?

– Det vil tiden vise. Valget er jo ikke endelig før den 18., sier Østensen.

– Men kan du tenke deg å bli leder?

– Jeg er kjempemoti­vert for det om rådet ønsker det. Vi får se.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Kai Steffen Østensen fra Vanse er listetopp for Åpen folkekirke i Agder og Telemark bispedømme.
FOTO: MONA WIKØREN Kai Steffen Østensen fra Vanse er listetopp for Åpen folkekirke i Agder og Telemark bispedømme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway