Lister

– Det var et vanskelig valg

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Alloc er på jakt etter ny administre­rende direktør som følge av John Vonli har flyttet hjem til Bergen for å lede The Fjords.

Vonli flyttet tilbake til Bergen i midten av august etter å ha vært sjef på Alloc siden 2015. Med bergensere­n som sjef har bedriften vokst år for år fra 565,8 millioner i 2015 til 697,6 i 2018. Overskudd før skatt er på totalt 129,9 millioner kroner i løpet av de samme årene. Vonli legger ikke skjul på at han er stolt over det han fikk til i Lyngdal.

– Jeg er stolt over det vi har fått til i Lyngdal, det er jeg. Jeg hadde aldri klart det uten de ansatte. For som jeg har sagt tidligere, jeg kan ikke en gang kjøre truck. Det er et team som har klart å løfte bedriften, sier Vonli.

I juli ble det klart at bergensere­n hadde takket ja til jobben som daglig leder for The Fjords i Bergen. Gjennom dette selskapet ønsker Fjord 1 og Flåm AS å tilby et bedre reiselivsp­rodukt på fjorden. Første arbeidsdag var 1. september.

– Jeg har alltid vært interesser­t i sjø og båter, så jobben passet meg perfekt. Samtidig skal jeg ikke legge skjul på at det var et vanskelig valg å slutte i Lyngdal. Jeg har hatt og vil fortsatt ha et nært og kjært forhold til Alloc og alle de ansatte som jeg har fått et godt forhold til. Selv om jeg stortrives i den nye jobben, så er det fortsatt litt blandede følelser, innrømmer han og legger til at geografien også spilte i valget om å ta den nye jobben.

– Det var tungen på vektskålen.

Alloc er nå i gang med å finne Vonlis erstatter i direktørst­olen. I stillingsa­nnonsen som ligger ute skriver bemannings­byrået som er leid at det søkes etter en erfaren og tillitsvek­kende toppleder som kan og vil videreføre den gode utviklinge­n i Norge.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? John Vonli har startet i ny jobb i Bergen.
FOTO: TOM ARILD STØLE John Vonli har startet i ny jobb i Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway