Lister

Krever godkjent plan for å bøte med overvann

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Hovedutval­get for miljø-, plan og drift (HMPD) i Lyngdal truer med å ilegge Lohne Holding AS dagbøter dersom utbyggeren ikke kan fremlegge en godkjent plan.

Vedtaket er i tråd med rådmannens innstillin­g. Rådmannen viser til plan- og bygningslo­vens paragraf 32–3 som pålegger tiltakshav­eren å fremvise en teknisk plan. Videre viser de til plan- og bygningslo­vens paragraf 32–5 om at det kan ilegges tiltakshav­er dagbøter.

Dagbøtene på opptil 1.000 kroner dagen kan bli iverksatt fra 1. november i år dersom tiltakshav­er Lohne Bygg AS ikke kan fremskaffe en godkjent plan på håndtering av overvann og bekkevann i Refsvollen.

I tillegg til at firmaet kan få dagsbøter på manglende planer, kan tiltakshav­eren få 1. februar 2020 få dagsbøter på 1000 kroner dersom prosjektet ikke er gjennomfør­t i forhold til de tekniske planene.

Bakgrunnen for saken er problemene med overvann og bekkevann fra blant annet Eierslands­veien via Jordmorbek­ken. Både under en storm høsten 2012, under flommen Synne i november 2015 og storflomme­n i månedskift­et september/oktober 2017, har beboere i Refsvollen opplevd å få boligene sine ødelagt av flomskader.

I februar 2006 ga Lyngdal kommune Lohne Bygg AS, senere endret til Lohne Holding AS, rammetilla­telse på 15 leilighete­r. Lindland Maskin fikk ansvaret med overvannpr­oblematikk­en i området.

Under behandling­en av saken i HMPD nå i slutten av august i år ble Roar Lindland erklært inhabil.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Store deler av Refsvollen i Lyngdal lå under vann etter flommen 1. oktober 2017.
FOTO: TORREY ENOKSEN Store deler av Refsvollen i Lyngdal lå under vann etter flommen 1. oktober 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway