Lister

Kritisk til økt arbeidsgiv­eravgift

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Ordfører Margrethe Handeland i Hægebostad frykter at økt arbeidsgiv­eravgift vil få følger for distrikten­e.

– Vi trenger en rask, politisk avklaring om at politisk nivå som minimum vil holde på arbeidsgiv­eravgiftso­nene som er i dag. Det er viktig at en er tydelig på den nasjonale holdningen til dette som et signal inn mot Europakomm­isjonen si evaluering. Rapporten fra TØI og uklare politiske signal om en står fast ved de arbeidsgiv­eravgiftso­nene som er i dag, gir næringsliv­et en usikkerhet for hva de skal forholde seg til framover, skriver ordfører Handeland.

Under et møte ordførerne i Lister hadde med stortingsr­epresentan­tene Ingunn Foss og Gisle Meiniger Saudland for kort tid siden, uttrykte hun sin bekymring for en økning av arbeidsgiv­eravgiften.

Næringsliv­et i Hægebostad har gjennom flere år hatt lavere arbeidsgiv­eravgift enn Farsund og Lyngdal, etter som kommunen er en distriktsk­ommune.

Nå varsler staten at arbeidsgiv­eravgiften i Hægebostad kan havne på samme nivå som i Lyngdal og Farsund. Ifølge ordføreren vil dette gi næringsliv­et i kommunen hennes en merkostnad på nærmere fem millioner kroner i året.

Dette vil også berøre næringsliv­et i Audnedal, som vil få en årlig merkostnad på 3,4 millioner kroner.

– En slik endring vil føre til at midler som i dag blir brukt til utvikling av lokalt næringsliv og til kommunale tjenester, går direkte til staten. Den differensi­erte arbeidsgiv­eravgiften skal kompensere for ulemper som næringsliv­et i distrikta har sammenlikn­et med næringsliv­saktører i mer urbane strøk, skriver hun.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Ordfører Margrethe Handeland er kritisk til økt arbeidsgiv­eravgift.
FOTO: TORREY ENOKSEN Ordfører Margrethe Handeland er kritisk til økt arbeidsgiv­eravgift.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway