Lister

Jubelkamp i skuffende sesong

- KARL BIRGER SÆLØR

Forhåpning­ene var ikke store på forhånd, men FIL viste muskler og satte Imås på plass i Kjørestad i mai 1993.

Etter kampen jublet fire av heltene, målscorern­e Geir Vegge, Sveinung Karlsen og Reidar Omdal og keeper Johan Sverre Hansen.

Hjemmelage­t manglet spillende trener Leif Magnar Borten, Atle Bruvik, Morten Karlsen, Trond Kjørrefjor­d, Knut Gabrielsen og Rune Abrahamsen, men med kjemping i alle ledd malte de grønne og hvite gjestene fra Grimstad i senk. Allerede etter fire minutter skjøt Geir Vegge løst, men utagbart i mål via stolperote­n. Vegge spilte sin første A-kamp siden 1987.

FIL øket ledelsen fem minutter før pause da Andreas Wangberg gjorde et flott forarbeid og la ballen på sølvfat til Sveinung Karlsen, som scoret sikkert.

Midtveis i 2. omgang reduserte Imås til 2-1, og da gjestene fikk straffespa­rk ti minutter før slutt, belaget hjemmepubl­ikumet seg på nok et baklengsmå­l. Men FILS keeper og hjelpetren­er Johan Sverre Hansen ville det annerledes. Han reddet mesterlig, og dermed fikk FIL nytt mot.

Det ble en veldig spennende avslutning. Imås kjørte hardt på, men Fil-spillerne holdt hodet kaldt og i sluttminut­tene var det klart for 3-1. Innbytter Kjell Lundegaard la et perfekt innlegg til Reidar Omdal, som styrte ballen i mål. Dermed var kampen punktert.

FIL stilte dette laget: Johan Sverre Hansen, Tor Arne Hansen, Kjell Cato Jensen, Henning Tønnessen, Geir Vegge, Rune Bjørnestad, Ståle Johannesse­n, Andreas Wangberg, Reidar Omdal, Aage Bach jr og Sveinung Karlsen. Innbyttere: Kjell Lundegaard og Tor Normann Jørgensen.

Totalt sett var 93-sesongen skuffende for FIL. Laget ble nummer 13 og rykket ned i 5. divisjon. Trond Kjørrefjor­d var toppscorer med åtte mål, fulgt av Sveinung Karlsen som nettet seks ganger.