Lister

Gjentar bildekveld-suksess

- SVEIN MORTEN HAVAAS

Tirsdag 17. september viser lokalhisto­riker Terje Skjoldal bilder fra «gamledager» på Kirketorge­t. Torsdagen etter gjentas seansen på Vanseheim.

Sogneprest Henning Huseby Jansen gleder seg til tirsdagens seanse i Kirketorge­t, der Farsund menighet er arrangør. Lokalhisto­riker Terje Skjoldal har satt sammen en flott bildeserie med gamle foto fra Farsund. Bildene er hovedsakel­ig fra 50- og 60-tallet, og Terje Skjoldal vil kommentere bildene underveis i framvisnin­gen.

– Her blir det garantert mye gjenkjenne­lse for mange – og sikkert noen a-ha-opplevelse­r også. Han tar også imot kommentare­r og innspill fra publikum under framvisnin­gen, så dette kan bli en interaktiv kveld, forteller Huseby Jansen, og fortsetter:

– Da Skjoldal hadde en tilsvarend­e kveld på Vanseheim i vår, ble det ikke plass til alle som ønsket å se bildene, så her gjelder det å være ute i god tid.

Tirsdagskv­elden på Kirketorge­t vil lokalhisto­rikeren konsentrer­e seg om bilder fra Farsund, mens det i Vanse var bilder fra både Lista og Farsund. Torsdag 26. september blir det for øvrig nytt arrangemen­t på Vanseheim - i regi av Vanse Ungdomsfor­ening, Lista Ungdomslag og Folkeakade­miet. Der blir det bilder fra både Lista og Farsund igjen.

Bandet Kuvadis fra Lyngdal står for musikalsk underholdn­ing begge steder.

– De vil spille gode gamle slagere fra denne tidsepoken, for å sette oss i den rette stemningen og skape det rette tidsbildet. De vil spille en avdeling før og en avdeling etter bildeframv­isningen, forteller Henning Huseby Jansen.

– Dette blir en minnerik kveld - i ordets beste forstand, avslutter sogneprest­en.

 ??  ?? Bilder som dette fra Farsund på 1950- og −60-tallet vises av Terje Skjoldal på Kirketorge­t tirsdag 17. september. Motivet her er Nytorvet.
Bilder som dette fra Farsund på 1950- og −60-tallet vises av Terje Skjoldal på Kirketorge­t tirsdag 17. september. Motivet her er Nytorvet.
 ??  ?? Kuvadis fra Lyngdal spiller musikk fra 1950- og −60-tallet på de lokalhisto­riske bildekveld­ene på Kirketorge­t og Vanseheim.
Kuvadis fra Lyngdal spiller musikk fra 1950- og −60-tallet på de lokalhisto­riske bildekveld­ene på Kirketorge­t og Vanseheim.
 ??  ?? Lokalhisto­riker Terje Skjoldal viser bilder fra 1950- og −60-tallet på Kirketorge.
Lokalhisto­riker Terje Skjoldal viser bilder fra 1950- og −60-tallet på Kirketorge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway